Konečně: Známe mistry pro rok 2009!

iM2, 17. prosince 2009, 17:02 Google+

Šest a půl týdne po závěrečném závodu roku v Zolderu známe nové mistry FIA GT pro rok 2009. Vítězství v zamotaném šampionátu nakonec získala dvojice stáje Vitaphone Michael Bartels a Andrea Bertolini s Maserati MC12.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Muller/Ramos

Muller/Ramos | foto: DPPI / FIA GT

Sdílejte článek

Odvolací soud zamítl protest Pekaracingu proti Vitaphonu a tím byly konečně potvrzeny výsledky z Belgie. Výsledky přinesly titul s konečnou platností do rukou dvojice Bartels/Bertoloni. Pro Bartelse je to historický úspěch: Stal se prvním jezdcem v historii FIA GT, který získal titul třikrát.

Vitaphone si tak z celých tahanic odnáší pouze 30skundovou penalizaci, která ale na výsledcích už nic nezmění. FIA si dala s konečným rozhodnutím opravdu na čas. Původně mělo rozhodnutí padnout už na konci listopadu, ale nakonec jsme si museli počkat až do půlky prosince. Tým Pekaracing musí zaplatit náklady spojené s projednáváním celé situace.

Úplně všechny protesty ale ještě nejsou vyřešeny. Komisaři FIA se rozhodli penalizovat dvojici jezdců Pekaracingu vyloučením z výsledků posledního závodu roku. Jenže stáj se proti tomuto rozhodnutí odvolala. Kdyby se obvinění ze strany FIA potvrdilo, přišla by dvojice Kumpen/Hezemans o celkovou druhou příčku. 
Vytisknout

Diskuze: Konečně: Známe mistry pro rok 2009!

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Hezemans/Kumpen

Hezemans/Kumpen vyloučeni z posledního závodu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud