Zamíří Wendlinger do švýcarského týmu?

iM2, 8. listopadu 2009, 19:21 Google+

Švýcarský závodní tým bude v roce 2010 do MS FIA GT1 vozů nasazovat dva Nissany GT-R, v jednom z nich by mohla sedět rakouská hvězda GT vozů, Karl Wendlinger.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Wendlinger, Karl

Wendlinger, Karl | foto: www.auto-news.cz

Sdílejte článek

Příští rok se bude konat první ročník mistrovství světa FIA GT1, v kalendáři je celkem 12 závodů, když by se mělo začínat  4. dubna na okruhu v Dubaii. Na tratích by se měla utkávat spousta značek exkluzivních automobilů. Nově by se měl na startu objevit také Swiss Racing Team. Othmar Welti by chtěl společně se svým partnerem, Erichem Kolbem, na start dostat dva Nissany GT-R.

„Poté, co jsme v posledních třech letech ve FIA GT spolupracovali s týmy Jetalliance a K plus K Motorsport, přišel čas, abychom vzali odpovědnost do svých rukou. Jsme rádi, že se nám podařilo na naši stranu získat tak silného partnera, jakým Nissan je,“ přibližuje své plány Welti.

„V těžkých ekonomických časech, jaké právě zažíváme, je důležité, aby se člověk postavil na vlastní nohy. Projekt společnosti NISMO, je ideální k našemu angažmá v Eurosérii Formule 3. Teď bychom se chtěli prosadit v GT vozech,“
odhaluje úmysly nového týmu Erich Kolb. Minimálně v prvním roce by chtěl mít tým v jednom ze svých vozů zkušenou dvojici. S největší pravděpodobností by se mělo jednat o Wendlingera.



„Bylo by to velmi pěkné, kdyby mohla naše spolupráce s Othmarem Wiltim pokračovat. V posledních třech sezonách měl velký podíl na mých úspěších. Jednání jsou na velmi dobré cestě. Teď už musíme pouze dojednat detaily smlouvy,“ poodkrývá situaci Karl. Welti dodává: „V posledních třech sezonách jsme společně velmi dobře spolupracovali. Pokračování naší spolupráce by bylo tedy logické. Myslím, že se nám to podaří.“
Vytisknout

Diskuze: Zamíří Wendlinger do švýcarského týmu?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Ekström, Mattias

Ekström vyhrál Race of Champions

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud