K plus K penalizováni, vítězí Viptaphone

iM2, 31. srpna 2009, 15:16 Google+

HUNGARORING AKTUALIZACE; Vítězná posádka týmu K plus K, Karl Wendlinger / Ryan Sharp, byla po závodu v Budapešti diskvalifikována. Provizorními vítězi se tedy stali druzí v pořadí, Bertolini a Bartels. Důvod diskvalifikace je nesprávné nastavení restriktoru motoru.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Bartels/Bertolini

Bartels/Bertolini | foto: www.auto-news.cz | Karel Bařina

Sdílejte článek

Karl Wendlinger a Ryan Sharp na Hungaroringu získali již druhé vítězství v tomto roce pro tým K plus K ve FIA GT. Stříbrný Saleen přežil brzký útok od Alexe Mullera z týmu Vitaphone Maserati, který se po startu z pole position propadl na třetí místo. Do čela se dostal Enrique Bernoldi s Corvette týmu Sangari.

Muller se snažil dostat v první zatáčce čtvrtého kola zpět na druhé místo. Při tomto manévru roztočil na druhém místě jedoucí Saleen. Když se však snažil zaútočit na vedoucí Corvette, tak se propadl zpět za Wendlingera, což vyústilo ve výlet mimo trať na výjezdu ze zatáčky pro oba jezdce.

Muller na to doplatil, když musel odstoupit kvůli poškozenému zavěšení. Wendlinger byl schopný pokračovat dále, i když až na osmém místě. Karl však začal tlačit na pilu, předvedl vynikající jízdu a dostal se až na čtvrté místo. Zaznamenal však ještě jeden výlet mimo trať o 12 kol později, což vyústilo v propad na sedmé místo.

Corvette týmu Sangari ztratila čas během první zastávky, když měla díky dřívějšímu ataku ze strany Mullera problém s doplňováním paliva. Do čela tak šlo Maserati Michaela Bartelse a Andreji Bertoliniho, to mělo jen krátkého trvání, když posádka dostala později penalizaci za překročení rychlostního limitu v boxech.

Díky rychlé zastávce v boxech Ryana Sharpa se opět do čela na chvíli podíval Saleen týmu K plus K. I tak zůstal český Saleen pod tlakem třetího Maserati týmu Vitaphone dvojice Alessandro Pier Guidi a Matteo Bobbi.

Italské duo se dostalo do vedení během posledních zastávek, ale Karl Wendlinger jejich 2,7s náskok rychle zlikvidoval a znovu vybojoval vedení. To do cíle zbývalo devět minut. Bertolini také předjel Piera Guidiho. Pro Bertoliniho a jeho kolegu druhé místo znamená posun do čela průběžného pořadí jezdců, když rivalové Mike Hezemans a Anthony Kumpen (PK Carsport Corvette) dojeli s odstupem šestí.

Výsledky naleznetezde.
Vytisknout

Diskuze: K plus K penalizováni, vítězí Viptaphone

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Briscoe, Ryan

Briscoe vyhrává a zvyšuje náskok

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud