Nissan jen testoval, přesto má 3. místo

iM2, 20. srpna 2009, 08:08 Google+

Nový Nissan GT-R vyvíjený společností NISMO zažil těžký debut ve 24 hodinovce ve Spa, který ale nakonec okořenil ziskem třetího místa mezi vozy kategorie GT1. Nissan nasazovaný týmem Gigawave Motorsport byl jedním ze dvou strojů na startu, které byly postaveny podle nových pravidel.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Krumm/Turner

Krumm/Turner | foto: DPPI / FIA GT

Sdílejte článek

Jeho posádku tvořily Anthony Davidson, Michael Krumm a Darren Turner. Na startovním roštu tým zaujal osmou příčku a v závodu se dokonce propracoval na čtvrté místo. Jenže během nedělního rána začaly problémy s motorem a tým tím ztratil asi hodinu, když stál vůz v boxech. Poté se Nissani GT-R vrátil na trať na 19. místě, ale v cíli byl klasifikován na celkovém 13. místě.

„Tým odvedl opravdu velký kus práce a myslím, že mohou být opravdu pyšní na to, čeho jsme tento víkend dosáhli. Normálně je běžné, že tým natestuje před takovým závodem 30 hodin, ale NISMO a Gigawave Motorsport provedli takový test až přímo na okruhu během závodu. Fakt, že nový Nissan GT-R dokončil hned svůj první závod ve Spa mu dává hodně vysoký kredit,“ říká Turner.



„Nikdy není jednoduché jet s novým vozem, ale tým odvedl skvělou práci a dokázali jsme závod dokončit. Když pominu problémy s motorem, tak vše šlapalo jako hodinky. Opravdu jsem si to užil, tým NISMO, Gigawave Motorsport i týmoví kolegové byli skvělí. Auto je docela spolehlivé. Motor Nissanu GT-R dokázal, že je robustní. Všichni tři jezdci odvedli skvělou práci během celého víkendu,“ uzavírá Davidson.
Vytisknout

Diskuze: Nissan jen testoval, přesto má 3. místo

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Longin/Ruffier

SRT zastavily problémy s motorem

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud