Jeli ve Spa GT1 naposled?

iM2, 6. srpna 2009, 19:33 Google+

Promotér série Stephane Ratel oznámil, že závod Total 24 Hours of Spa se příští rok v kalendáři neobjeví. Zavítá však Světový šampionát FIA GT1 do Belgie v roce 2010?

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: DPPI / FIA GT

Sdílejte článek

Tuto smutnou zprávu oznámil na tiskové konferenci během závodního víkendu sám Ratel. Během víkendu bylo představeno další auto, které vyhovuje novým pravidlům. Ratel potvrdil, že o vstup do šampionátu se zajímá až 24 týmů. Doposud známými týmy jsou Gigawave, Marc VDS Racing a Hexis Racing.

Ratel nastínil svoji představu ohledně kalendáře pro příští rok. Mělo by se jet až dvanáct závodů. Šéf SRO zároveň připustil, že bude rád, když se tato představa naplní, ale například závody v Moskvě nebo v Bukurešti jsou nepravděpodobné.

„Doufáme, že Spa zůstane jako závod Evropského šampionátu FIA GT2. O tomto projektu zatím diskutujeme. Promotér závodu 24 Hours of Spa, RACE, by chtěl, aby se zde jel i Světový šampionát GT1 pod názvem Spa 24 Hours, nemuselo by se ovšem jednat o 24 hodinový závod. Závod Spa 24 Hour by pak mohli jet vozy kategorií GT2, GT3 a GT4 a mohl by být součástí Evropského šampionátu FIA GT2,“ odtajňuje plány Ratel.


Start do 24 hodinového maratonu v roce 2003
 
“V tom případě by se na start 24 hodinovky ve Spa mohlo postavit více vozů a my bychom udrželi rozpočet týmu v kategorii GT1 na rozumné úrovni. Nesmíme zapomínat, že počet závodů se z letošních osmi zvedne na dvanáct. Závodit se bude v různých koutech světa, takže tohle je dobrý kompromis, se kterým jsem spokojený,“ uzavírá Ratel.
Vytisknout

Diskuze: Jeli ve Spa GT1 naposled?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Abt, Christian

ITR pracuje na financování Šanghaje

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud