Fässler a Russo na pole position v San Luis

iM2, 23. listopadu 2008, 11:32 Google+

KVALIFIKACE; Po určitě nejvíce vzrušující kvalifikaci sezóny, kdy se o obou pole positions rozhodlo až po odmávání šachovnicovým praporkem, máme velmi zajímavé výsledky kvalifikace.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Deletraz/Fässler

Deletraz/Fässler | foto: www.auto-news.cz | Karel Bařina

Sdílejte článek

Marcel Fässler, v Corvettě C6R se startovním číslem 5 týmu Phoenix Carsport, porazil Frédérica Makowieckého na Saleenu číslo 7 týmu Larbre v poslední minutě. Získal tak již páté pole position v sezóně a vyrovnal tak nejvyšší počet vítězství v kvalifikaci v jedné sezóně, který drží šampión DTM Bernd Schneider. On tohoto úspěchu dosáhl v roce 1997.

Druhou pozici získal Frederic Mackowiecki na Saleenu S7, když ztratil pouhou desetinku a půl. Třetí a čtvrtou příčku obsadili vozy Maserati MC12 týmu Vitaphone v pořadí Alexandre Negrao a Andrea Bertolini. Zřejmě se tak projevil váhový handicap druhého jmenovaného. Pátý byl druhý Saleen S7 v rukou Berta Longina. Ze šesté příčky budou startovat Mike Hezmans a Fabrizio Gollin, tedy ještě papíroví účastníci o titul.

Ve třídě GT2 měl domácí výhodu Matias Russo, mladý Argentinec s vozem Ferrari 430 GT2 číslo 95 týmu Advanced Engineering Pecom Racing Team, který získal první pozici to napínavém souboji o pole position mezi ním a Richardem Westbrookem, Timem Mullenem a Markusem Palttalem. Nakonec byl rozdíl mezi těmito čtyřmi jezdci půl vteřiny.

Kompletní výsledky naleznete zde.
Vytisknout

Diskuze: Fässler a Russo na pole position v San Luis

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Deletraz/Fässler

Druhý trénink pro Fässlera s Risattim

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud