Jetallience vítězí, Janák druhý

iAdam, 14. září 2008, 16:27 Google+

BRNO - ZÁVOD; Brněnský závod nejen přinesl vítězství nejrychlejšímu vozu sobotní kvalifikace, ale i úspěch české posádce. Diváci mohli vidět i několik zajímavých okamžiků.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Wendlinger, Karl

Wendlinger, Karl | foto: DPPI / FIA GT

Sdílejte článek

Tým Jetalliance si díky skvělému výkonu Wendligera a Sharp dnes bohatě vynahradil zaváhání v Bukurešti a odváží si z Brna třetí letošní vítězství. Toto duo protlo svým Aston Martinem cílovou čáru po dvouhodinovém závodě o osm sekund dříve než v pořadí druhý Corvette týmu Phoenix Carsport s posádkou Mike Hezemans a Fabrizio Gollin. Třetí dojel další Corvette posádky Bouchut a Massen. Tato posádka však jela jinou strategii než ostatní, když dlouho vyčkávala na svoji poslední zastávku v boxech. Díky tomu také dlouho vedla. V úplném závěru se o konečné druhé místo svedla napínavá bitva mezi touto posádkou a posádkou týmu Phoenix.

Bertolini a Bartels, dosud vedoucí posádka šampionítu, dokončila se svým speciálem Maserati na šestém místě. Nejen že si tím však udržela své vedení, ale díky až šesté příčce si budou moci v nadcházejícím závodě v Nogaru snížit svoji kilovou zátěž. Zajímavým způsobem však během úvodní části závodu na sebe upozornila druhá posádka týmu Vitaphone. Jejich vůz se totiž zapletl do strkanice více vozů, což nejvíce odnesli pravé dveře jejich vozu. Po několika kolech díky poničení dokonce úplně odpadly! A tak si mohl Negrao užívat čerstvého vzduchu, což asi nebylo v zimě, která v Brně panovala, nejpříjemnější. Při neplánované zastávce v boxech mechanici přidělali jiné.



Zajímavý pohled na Maserati týmu Vitaphone Racing bez dveří


Do potíží se ale zhruba ve stejný čas dostal také Hezemnans, v tu dobu řídící Corvette týmu Phoenix Carsport. Na cílové rovince mu totiž odlétl levý přední blatník, který začal nebezpečně tlačit na pneumatiku. Po opravě v boxech dojela posádka bez něj.

Ve třídě GT2 si svým čtvrtým letošním vítězstvím pojistili celkové vedení v šampionátu Vilander s Brunim. Hned za nimi však k velké radosti dorazila do cíle posádka týmu K + K Motorsport s vozem Porsche a Čechem Jiřím Janákem za volantem. Ten se střídal s německým kolegou Timem Bergmeistrem. Třetí dojeli Paolo Ruberti a Matteo Malucelli z týmu BMS Scuderia Italia.

Kompletní výsledkovou listinu naleznete zde.
Vytisknout

Diskuze: Jetallience vítězí, Janák druhý

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

56

Rossi na Pole, druhý Stoner

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud