LMS: Enge má druhé letošní vítězství

iM2, 17. srpna 2008, 22:28 Google+

Tomáš Enge se svým týmovým kolegou Antoniem Garciuem vyhráli dnešní závod 1000 km na Nürburgringu, když startovali z pole position. Je to již Engeho druhé letošní vítězství v Le Mans Series.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: BPA sport marketing, a.s.

Sdílejte článek

Rychlost a optimismus z tréninků a kvalifikace přetavil Tomáš Enge v radost i v samotném závodě 1000 km Nürburgringu. Se španělským kolegou Antonio Garciou suverénně zvítězili v kategorii LMGT1. Je to druhá letošní výhra dvojice britského týmu Modena v Le Mans Series. S Astonem Martin DBR9 si počínali naprosto s přehledem. Tomáš, mimo jiné autor pole position posádky, závod rozjížděl a hned v úvodu zasadil soupeřům drtivou ránu – po půlhodině jim ujel asi o dvacet vteřin. V průběžném pořadí poskočil na třetí příčku.

Tomáš Enge: „Vše bylo dnes naprosto ok. Měli jsme obavy, jestli vydrží pneumatiky při prvním stintu závodu, který by na mě. Naše volba se ovšem ukázala jako správná. Zatímco naši soupeři zvolili tvrdší směs, my se rozhodli pro měkčí gumy a ty nám bezvadně fungovaly. Nejen v úvodu, ale i ve zbytku závodu. Po startu se mi podařilo docela slušně poodjet. Když jsem vůz poprvé předával Antoniovi, měli jsme téměř půlminutový náskok.“

Tisková zpráva: bpa.cz
Vytisknout

Diskuze: LMS: Enge má druhé letošní vítězství

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge, Tomáš

LMS: Charouz Racing celkově pátý

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud