LMS: Stáj Charouz odstartuje jako třetí

iM2, 16. srpna 2008, 23:37 Google+

Stáj Charouz Racing systém má za sebou výborný výsledek. Ve třídě LMP1 se postaví na start jako třetí. Stefan Mücke tak porazil i dva turbodieselové prototypy Audi.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Charouz/Mücke

Charouz/Mücke | foto: BPA sport marketing, a.s.

Sdílejte článek

Nejlepší kvalifikační výsledek sezony má za sebou stáj Charouz Racing System. Její pilot Stefan Mücke dnes zajel třetí čas absolutně i v královské kategorii LMP1 pro zítřejších 1000 km Nürburgringu. Český tým úzce spolupracující se společností Aston Martin Racing se tak vklínil mezi čtyři turbodieselové stroje, přičemž nechal za sebou oba tovární prototypy Audi. Zítra, pět minut po poledni, tak odstartuje podruhé v sezoně ze druhé řady. Čeští fanoušci mohou boj vidět v přímém TV přenosu.

Prototyp LMP1 poháněný motorem Aston Martin se ve druhé řadě poprvé objevil již v úvodním závodě v Barceloně a v cíli z toho bylo pro posádku Mücke, Jan Charouz třetí příčka. Stefan se i dnes, tentokrát  před domácím publikem, blýskl parádním výkonem. Nejlepší čas ze tří volných tréninků zlepšil v kvalifikaci o bezmála dvě vteřiny.

„Doufal jsem, že bychom mohli podobného výsledku dosáhnout, ovšem výsledný čas byl pro mě překvapením,“ líčí třetí muž kvalifikace 4. závodu LMS 2008. „Už v dopoledním závěrečném tréninku jsem cítil, že zcela nový vůz mám stále více v ruce. V samotné kvalifikaci jsme čekali až na její závěr a pak jsem vyrazil. První rychlé kolo nebylo ideální, zdržela mě jiná auta. Nicméně druhé bylo bez problémů a přineslo nám třetí výslednou pozici. Jsem moc rád, že právě doma před nejbližšími fanoušky se mi povedl takový výsledek. Nyní všichni myslíme na závod, ve kterém bychom mohli mít šanci na stupně vítězů. Ale bude to velmi tvrdý boj…“

„Jsem moc spokojený, Stefan zajel výjimečné kolo. Patří mu můj velký dík,“ říká technický ředitel Aston Martin Racing George Howard-Chappell. Šéf týmu Antonín Charouz svého britského kolegu doplnil s tím, že v podobný výsledek doufal. „Celé auto včetně motoru je nové. Úterní testy v Dijonu nám sice pokazil déšť, takže jsme přesně nevěděli, jakou má náš vůz sílu, nicméně věřil jsem mu a jsem šťastný za dnešní Stefanův výkon. Poněkud jsme změnili taktiku a rozhodující čas zajeli v posledních minutách kvalifikace, soupeři tak neměli moc šancí reagovat.“

tisková zprava: bpa.cz
Vytisknout

Diskuze: LMS: Stáj Charouz odstartuje jako třetí

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge, Tomáš

LMS: Enge vybojoval pole position LMGT1

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud