Svého místa bych se nevzdal pro nic na světě!

To jsou slova Michela Marchettiho z mistrovského týmu třídy N-GT Freisinger Motorsport.

Muž, jenž je v boxech přezdívaný "Kachna", stojí velkou měrou za úspěchem stáje a ziskem letošního titulu ve třídě N-GT. I jeho zásluhou triumfovali Stephane Ortelli a Marc Lieb v letošním seriálu. Přinášíme vám krátký rozhovor.

Co máte při závodech za úkoly?
Mým prvotním úkolem je starat se o veškeré rádiové vybavení a kontrolovat jeho správnou činnost. To zahrnuje vozy i helmy jezdců a celý systém. Dále se věnuji měření časů obou vozů, sleduji nehody na trati, hlídám strategii jiných stájí a koordinuji informace mezi vozy, boxy a týmem.

Můžete nám popsat Váš typický den?
Jsem jedním z prvních na dráze, nikdy ne později než v 7:30. Mým prvním úkolem je nachystat na boxovou zídku časomíru, televizní obrazovky, rádiové systémy a vše zapojit. Kontroluji úřední nálepky na závodních vozech a ujistím se, že je vše na svém místě a připraveno. Během tréninků je mé místo na pit wall a zaznamenávám každý čas a události na dráze.
Večer jsem zase poslední, kdo odchází. Mám to rád, všichni pracují velmi tvrdě a pokud nemám nic jiného na práci, pak jim pomáhám jak můžu. Dělám technické zázemí. Často hledám věci, které mechanici potřebují, kolikrát u jiných týmů a nebo dokonce vně okruhu. Musíte zde být něco jako McGyver! Při tříhodinovém závodě jsem na boxové zídce sám, ale při závodě na 24 hodin mám pomocníka.


Co máte během závodu nejraději?
Jsou to dva momenty, na které se vždy těším. Prvním je startovní procedura, kdy se veze auto na startovní rošt. Všichni si přejeme navzájem to nejlepší a je to velmi milý okamžik. Dalším je konec závodu. Dokonce i když nejste první, je tam tlak, neboť je vždy velmi příjemné protnout cílovou čáru, je to pak úspěšný závěr víkendové práce. Všichni pracujeme právě pro ten okamžik.

Co naopak nejméně rád?
Čas mezi jednotlivými sezonami. Často to přirovnávám k lidem v showbusinessu, nikdy nevíte, co přijde a zda tu budete pracovat i za rok. To je obtížné období a je velmi dlouhé. Je velkou úlevou, když víte, že u toho budete i další rok.

Proč to děláte?
Je to pro mne skutečná vášeň. Paddock je mou rodinou, je pro mne vším. Jsem šťastný, že jsem tu se všemi a že s nimi budu zase pracovat. Nevyměnil bych mé místo za nic na světě!

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu