Oschersleben: Drama se zbytečnou nehodou

Daniel Šupa, 22. září 2003, 15:58 Google+

Zbytečná kolize připravila tovární Lister Storm o vítězství.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Přestože protnula cílovou čáru jako druhá, byla italská posádka Biagi / Bobbi prohlášena vítězi 8. závodu letošního seriálu. Po třech hodinách byl sice v cíli odmávnut na prvním místě černý Lister Storm posádky Campbell-Walter / Kinch, ale následně byl diskvalifikován za nebezpečnou jízdu.

V důsledku Campbell-Walterem způsobené kolize totiž těžce havaroval Phillipe Alliot s vozem Chrysler Viper, jehož trosky létaly daleko po trati a vůz skončil v plamenech. Jezdec vyvázl z nehody nezraněn, přesto velice rozhněvaný.

Po dvou třetinách dramatického závodu plném změn ve vedení a mnoha technických problémů byl blízko svého již druhého vítězství v řadě právě Jamie Campbell-Walter. Ale třicet minut před koncem závodu dojel tovární Lister Storm o kolo zpět na třetí pozici jedoucí Chrysler Viper GTS-R stáje Force One Racing, za jehož volantem byl v tu chvíli zkušený expilot Formule 1 Phillipe Alliot.

Na stupních vítězů doplnily italskou dvojici posádky Verdon-Roe / Zadra z týmu Creation Autosportif a Lilian Bryner / Calderari / Livio s dalším Ferrari F550 M.

Mike Hezemans a Anthony Kumpen s dalším Viperem týmu Force One Racing odstoupili po 71 kolech pro technické problémy a nejrychlejší vůz kvalifikace, tedy Saleen S7-R týmu Konrad Motorposrt byl ze závodu odvolán technickými komisaři z dosud nezveřejněných důvodů.

Třída N-GT se stala kořistí vozů Ferrari F330 Modena. Zvítězila posádka Andrea Bertolini / Fabrizio de Simone a připsala si své druhé vítězství v letošní sezoně.

Vytisknout

Diskuze: Oschersleben: Drama se zbytečnou nehodou

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Zandvoort: Bitva o titul se dramatizuje - anotační foto

Zandvoort: Bitva o titul se dramatizuje

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud