Ferrari představilo novou zbraň: F575 GTC

Daniel Šupa, 15. září 2003, 00:04 Google+

Na autosalonu ve Frankfurtu představilo Ferrari svůj nový závodní speciál Grand Tourismo.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Dle oficiálního komuniké výrobce z Maranella je určeno pro soukromé týmy a úpravy se řídily dle platných předpisů FIA pro závody vozů Grand Tourismo. Úpravy měla na starost divize automobilky Ferrari Client Racing a debut na závodní dráze by měl proběhnout ještě v letošní sezoně.

Vůz vychází z modelu F575 Maranello, který je upraven s ohledem na své budoucí využití. Vůz bude poháněn mohutným motorem o 6 litrech, který by měl poskytovat necelých 600 koňských sil a sekvenční převodovka samozřejmě nechybí.

Podvozek je tvořen ocelovými profily komorového průřezu a kola jsou nesena upravenými závěsy, jež umožňují snadnou změnu geometrie kol. Nový vůz má charakteristické rysy této třídy, široký rozchod kol, zvětšené brzdové disky a karosérii klínovitého tvaru z uhlíkových vláken.

Aerodynamika byla testována v aerodynamickém tunelu po dlouhou dobu a proti svému předchůdci F550 M získal nový vůz stavitelný přední spoiler a členěný spoiler zadní. Úpravy doznal i zadní difuzor a podlaha vozu, což by mělo přinést lepší proudění vzduchu pod vozem.
Vytisknout

Diskuze: Ferrari představilo novou zbraň: F575 GTC

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Janiš zakončil sezonu bodovým ziskem - anotační foto

Janiš zakončil sezonu bodovým ziskem

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud