FIA GT slaví 10. výročí vzniku

ar1, 7. července 2007, 08:48 Google+

O tomto víkendu se jede v německém Motorsport Arena Oschersleben pátý podnik letošní sezony, který je zvláštní v tom, že připomíná vznik tohoto seriálu, jenž započal právě před deseti roky.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Bertolini/Salo

Bertolini/Salo | foto: DPPI / FIA GT

Sdílejte článek

Letošní sezona je velmi atraktivní, máme za sebou čtyři závody, ve kterých zvítězily vozy ze čtyř stájí a tři různé značky stály na stupni nejvyšším. Z pohledu bodů zažíváme nejvyrovnanější sezonu v historii, protože jedenáct jezdců dělí pouhé tři body. Aston Martin, Corvette, Lamborghini nebo Maserati... šampionát nikdy nebyl vyrovnanější. To můžeme považovat také za skvělou pozvánku na závod, který se pojede 23. září 2007 na brněnském Masarykové okruhu, kde krom českých jezdců uvidíme velmi vyrovnané boje na trati a také v tabulce šampionátu.

Kategorie GT2 zaznamenala v letošní sezóně extrémně výjimečnou kvalitu obsazení. Viděli jsme doposud skvělé závody, i když zde pouze zatím s pouhým jedním vítězem: AF Corse Motorola. Tento italský tým má do dnešního dne vyhrané všechny čtyři závody a vévodí skupině. Tři závody vyhrála dvojice Dirk Müller a Toni Vilander a zbylý jeden Gianmaria Bruni a Stéphane Ortelli. Porsche by mohlo ukončit nadvládu Ferrari v letošní sezoně, které má blízko k vítězství, zatím mu ale chyběla špetka toho štěstí.

V minulých letech se v Oscherslebenu jel šampionát FIA GT již sedmkrát. Loni zde zvítězil tým Vitaphone Racing Team s vozem Maserati MC 12, jenž následně zvítězil i v následujícím závodě 24 hodin ve Spa-Francorchamps. Letos je pořadí závodů stejné, budou se opakovat i loňské výsledky?

Vytisknout

Diskuze: FIA GT slaví 10. výročí vzniku

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge, Tomáš

ALMS: Enge má další pole position

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud