Janiš podruhé v barvách Scuderia Ecosse

Martin Hájek, 4. července 2007, 11:51 Google+

Po čtvrtém závodě šampionátu FIA GT se tým Scuderia Ecosse zdržel v Monze, aby otestoval pneumatiky Pirelli. Nyní míří o něco severněji, na okruh Oschersleben nedaleko od Magdeburgu, kde se o nadcházejícím víkendu (5. – 8. července) uskuteční pátý podnik FIA GT 2007.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Janiš, Jaroslav

Janiš, Jaroslav | foto: BPA sport marketing, a.s.

Sdílejte článek

Při závodě v Německu se do sestavy stáje vrací Jarek Janiš, jenž společně s Timem Mullenem utvoří posádku Ferrari 430 GT se startovním číslem 62. V identickém voze se startovním číslem 63 se budou střídat Chris Niarchos, který si na Monze odbyl premiéru v roli jezdce pro kvalifikaci, a Andrew Kirkaldy.

V roce 2006 se okruh v Oscherslebenu stal dějištěm prvního triumfu týmu Scuderia Ecosse v šampionátu FIA GT. Andrew Kirkaldy a Nathan Kinch podali naprosto skvělý výkon: vítězství dokázali vydřít i poté, co byli na startu kvůli penalizaci z minulého závodu odsunuti o deset pozic zpět. Chris Niarchos a Tim Mullen před rokem podtrhli výkon týmu třetím místem.

Chris Niarchos: “Na tento závod se skutečně těším. Loni jsem si Oschersleben užil a byl to zábavný závod, i když s Timem (Mullenem) jsme se v jeho většině museli obejít bez spojky. Opět budu řídit vůz číslo 63 v kvalifikaci. V Monze jsme z auta nedostali maximum, vím, že to může být lepší, a jsem připraven se o to pokusit!”

Andrew Kirkaldy: “Loni jsme zde vyhráli ze zadních startovních pozic, proto jsem si jistý, že můžeme získat dobrý výsledek i tentokrát. Právě jsme se vrátili z úspěšného testu v Monze, kde se nám podařilo dospět k několika užitečným vylepšením. Vím, že se trať od našeho posledního startu na několika místech změnila: jiná je první zatáčka a šikana. Na to si budeme muset trochu zvykat, ale to nebude problém. Těším se na příjemný víkend.”

Tim Mullen: “Loni jsem si Oschersleben užil. Jízda na okruhu je zábavná a není důvod pochybovat o tom, že bychom zde nemohli nedosáhnout dalšího dobrého výsledku. Tento víkend pojedu s Jarkem (Janišem) a na to se také těším.”

Jarek Janiš: “Spolupráce s týmem v Bukurešti se mi líbila, bohužel samotný závod netrval tak dlouho, jak by měl. Doufám, že tentokrát odvedeme dobrou práci. Vím, že je pro tým důležité, aby v Německu pořádně zabodoval, takže udělám maximum, abychom toho dosáhli. Důležitá bude kvalifikace, protože na okruhu se obtížně předjíždí, pokud na soupeře nevyvinete tlak a nedonutíte jej k chybě. Loni jsem v Oscherslebenu dojel čtvrtý. Mohlo to být i lepší, ale můj Saleen měl problémy s brzdami a pak přišel ještě defekt a hodiny, ale dokázal jsem vůz udržet tak, abych neskončil ve svodidlech.”

Stewart Roden, šéf týmu: “Zůstali jsme o den déle v Monze, abychom otestovali pneumatiky Pirelli. Obě auta kroužila na trati prakticky celý den, vše šlo podle plánu a my jsme se hodně naučili. Hoši pak měli volný víkend, takže do Oscherslebenu přijedeme odpočatí, osvěžení a připravení!”

Vozy účastnící se seriálu FIA GT se na dráze v Oscherslebenu objeví poprvé v sobotu v 9:00 hodin ráno. Kvalifikace je na programu v sobotu odpoledne a dvouhodinový závod odstartuje v neděli ve 13:15 hod.

BPA

Vytisknout

Diskuze: Janiš podruhé v barvách Scuderia Ecosse

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Janiš, Jaroslav

LMS: Janišův Spyker hořel

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud