Trois-Rivieres: Suverénní Joest Audi R8

Daniel Šupa, 6. srpna 2003, 00:25 Google+

Frank Biela a Marco Werner získali v nedělním závodě Trois-Rivieres své letošní třetí vítězství.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Frank Biela a Marco Werner získali v nedělním závodě Trois-Rivieres své letošní třetí vítězství.

Po dominantním výkonu zvítězila celkově posádka stáje Joest Audi R8 třídy LMP900 způsobem start – cíl. Závod se konal na kanadském městském okruhu, dlouhém 1,5 míle a vítězná posádka odkroužila za 3 hodiny 169 kol.

Na druhém místě projela cílem posádka Johnny Herbert a JJ Lehto s dalším speciálem R8, tentokrát stáje ADT Champion Audi. Vítězná posádka z Atlanty byla dostatečně rychlá, ale štěstí nestálo na její straně. Skutečná bitva o vítězství se nekonala, neboť tým absolvoval zastávku v boxech těsně před žlutou fází, které využili jejich soupeři, čímž získali celý okruh k dobru. V závěru závodu se však přece jen Herbert po bojovném výkonu dostal do stejného kola a přiblížil se za vedoucí stříbrné Audi německé posádky. Nicméně k útoku již nebyl dostatek času a zkušený Biela navíc jen šetřil vůz.

„JJ mne opravdu hodně tlačil, když jsem řídil já. Nikdy jsem se mu nebyl schopen vzdálit o více jak 4 - 5 vteřin,“ vzpomínal na pěkný souboj vítězný Werner. „Po 25 - 30 minut jsem dokázal držet Johnnyho za sebou. Pokud by následovala další žlutá fáze, byl by zpět za mnou v boji o vedení. nakonec jsem ho nechal předjet, neboť se to jevilo v daném okamžiku závodu jako nejrozumnější,“ dodal druhý jezdec vítězné posádky, Němec Frank Biela.

Olivier Beretta a David Saelens skončili na třetí pozici. S jejich vozem Panoz LMP01 týmu JML Panoz dosáhli nejlepšího výsledku letošní sezony.

Jon Field a Duncan Dayton s vozem Lola MG stáje Intersport vyhráli slabší skupinu LMP675. Oba hlavní konkurenti a favorité třídy, posádky stáje Dyson Racing, měly mechanické problémy v průběhu celého závodu a nakonec pro problémy s motorem a elektronikou do cíle nedojely.

Dalším triumfem továrních Chevroletů Corvette skončil závod ve skupině GTS. Oliver Gavin a Kelly Collins zvítězili a skončili na výborném 4. místě celkově, týmoví kolegové Ron Fellows a Johnny O'Connell byli jen o místo zpět. Obě posádky spolu sváděly po odpadnutí vedoucího vozu Ferrari F550 Maranello Tomáše Engeho a Petera Koxe vyrovnaný boj, ale v závěru byl rychlejší Gavin, jenž zvýšil náskok a po zásluze vyhrál.

Také posádka Lucas Luhr a Sascha Maassen z týmu Alex Job Racing zvítězila v kategorii GT již potřetí ze 4 letošních startů, a to dokonce s náskokem 3 kol, před druhou posádkou Ralf Kelleners a Anthony Lazzaro týmu Risi Competizione s vozem Ferrari F360 Modena.

Další závod se uskuteční 17. srpna v Mosportu.


3h Trois-Rivieres, výsledky závodu:
1. Marco Werner / Frank Biela, Audi R8 (P900), 169 kol
2. JJ Lehto / Johnny Herbert, Audi R8 (P900), 169 kol
3. Olivier Beretta / David Saelens, Panoz LMP01/EPP (P900), 164 kol
4. Oliver Gavin / Kelly Collins, Corvette C5-R (GTS), 162 kol
5. Ron Fellows / Johnny O'Connell, Corvette C5-R (GTS), 162 kol
6. Gunnar Jeannette / Scott Maxwell, Panoz LMP01/EPP (P900), 162 kol
7. Tomy Drissi / Michael Lewis, R&S MK IIIC/Lincoln (P900), 159 kol
8. Emanuelle Naspetti / Domenico Schiattarella, Ferrari 550 Maranello (GTS), 157 kol
9. Sascha Maassen / Lucas Luhr, Porsche 911 GT3 RS (GT), 156 kol
10. Jon Field / Duncan Dayton, Lola EX257/AER MG (P675), 154 kol

Vytisknout

Diskuze: Trois-Rivieres: Suverénní Joest Audi R8

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Další značka připravuje vůz GT - anotační foto

Další značka připravuje vůz GT

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud