FIA GT3: Erik Janiš na prahu nové éry

ar1, 4. května 2007, 11:13 Google+

Erik Janiš o víkendu vstoupí do evropského šampionátu FIA GT3 a tím otevře další kapitolu své úspěšné kariéry.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Janiš, Erik

Janiš, Erik | foto: BPA sport marketing, a.s.

Sdílejte článek

Předloňský mistr Evropy motokár pojede s Lamborghini Gallardo rakouské stáje s-berg racing. Střídat se bude s Jaromírem Jiříkem. Mistrovství mělo loni premiéru a také letos doprovodí vybrané závody FIA Grand Turismo. Včetně toho brněnského.

Devatenáctiletý závodník jel s „Lambem“ o výkonu 520 koní poprvé o uplynulém víkendu v Jarní ceně Brna a vedl si velmi dobře. S oběma vozy, které stáj na Masarykově okruhu nasadila, jezdil nejrychlejší časy a v cíli závodu na 3 hodiny skončili se střídači na desátém místě absolutně.

V Silverstone a ve zbylých čtyřech dvojzávodech jej čeká extra silná konkurence – kolem padesáti vozů značek Ascari KZ1R, Aston Martin DBRS9, Corvette Z06, Dodge Viper Competition Coupe, Ferrari 430 Challenge GT3, Ford GT, Ford Mustang FR500 GT, Jaguar XKR GT3, Lamborghini Gallardo, Morgan Aero 8 a Porsche 997 GT3 Cup.

O každém víkendu se jedou vždy dva závody, které trvají jednu hodinu. Jezdci se v polovině jízdy vystřídají. Na startu se objeví i další dva čeští mladíci Jiří Skula-Martin Matzke. Nastoupí za německou stáj Martini Callaway Racing, která podobně jako sestava s-berg racing spolupracuje s manažerem Antonínem Charouzem.

Erik Janiš: „Lambo mi takzvaně rychle padlo do ruky. Při testování a pak během prvního ostrého víkendu v Brně. Konkurence v Anglii je neuvěřitelná, přesto si myslím, že bychom s s Járou Jiříkem nemuseli být bez šancí na přední umístění. Cítím se výborně a startu se nemůžu dočkat.“

Antonín Charouz: „Erik v Brně ukázal, jak umí být s tak silným autem rychlý. Má šanci se předvést na mezinárodním poli vyrovnaných stájí a vozů, věřím, že se mu povede dobře. Po anglickém závodě bude s Gallardem závodit další víkend v Mostě."

BPA sport marketing, a.s.

Vytisknout

Diskuze: FIA GT3: Erik Janiš na prahu nové éry

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge, Tomáš

LMS: Stáj Charouz vyrazí i s expilotem F1

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud