24 hodin Spa: Ferrari nejrychlejší

Daniel Šupa, 26. července 2003, 00:46 Google+

V obou kategoriích GT a N-GT byli nejrychlejší piloti vozů Ferrari. Pole position získal Fabrizio Gollin z týmu BMS Scuderia Italia.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Shodně s loňskou sezonou skončil boj o nejrychlejší kvalifikační čas i letos. V obou případech ho získali piloti stáje BMS Scuderia Italia. V letošním roce se ze zisku Pole position radovala posádka Cappellari / Gollin, startující s číslem 22. Jejich Ferrari F550 Maranello bylo jasně nejrychlejší již v první kvalifikaci. Startovní rošt dvacetičtyřhodinového závodu Proximus 24 Hours of Spa je sestaven z nejrychlejších dosažených časů ve třech kvalifikačních trénincích. Přesto se nikomu ze soupeřů úvodní čas Gollina nepodařilo překonat a z druhého místa startující žlutý Saleen posádky Konrad / Seiler / Gounon / Lechner Jr. ztratil ve svém nejrychlejším kole prakticky celé dvě vteřiny!

Gollin zajel v seriálu FIA GT své druhé Pole position, poprvé startoval z první pozice na okruhu Pergusa v loňském roce. „Zisk tohoto Pole je pro mne velmi důležitým, Spa je neobyčejně mimořádný okruh a proto jsem velice šťastný,“ prohlásil Gollin. „Včera se mi podařilo opravdu čisté kolo, takže z toho byl skvělý čas. Mým cílem je však zítra vyhrát celý závod,“ dodal jezdec stáje BMS Scuderia Italia, jenž se bude střídat v kokpitu s pravidelným týmovým kolegou Cappellarim, také Lilian Brynerovou a Enzo Calderarim, kteří je pro nadcházející dlouhý závod doplní.

V první řadě bude startovat vedle rudého Ferrari žlutý Saleen S7-R. Nejrychlejšího času dosáhla posila pravidelné posádky. Rakušan Walter Lechner junior překvapil výborným časem. Až třetí místo na startu zbylo na jednoznačně nejlepší posádku letošní sezony. Bobbi / Biagi / Livio / Bonaldi. Jejich start však zatím není jistý. Biagi totiž vážně poškodil vůz v zatáčce Les Combes těsně před koncem poslední třetí kvalifikace.

Ne vždy je posila pro vytrvalostní závody zárukou úspěchu tak, jak tomu bylo u stáje Konrad Motorsport a Lechnera juniora. Bas Leinders, který doplnil favorizovanou posádku stáje Lister Storm Campbell-Walter / Kinch spolu s Robem Schirlem totiž nezvládl řízení černého vozu v zatáčce La Source při volném tréninku. Pro rozsáhlé opravy se vůz nemohl zúčastnit kvalifikace a pokud posádka k závodu nastoupí, bude startovat až z konce startovního pole.

Ve skupině N-GT byl nejrychlejším jezdcem Darren Turner a také on zajel svůj nejlepší čas již ve čtvrtek. „Ve Spa startuji úplně poprvé. Závodím již 10 let, ale nikdy předtím jsem zde nebyl. Je to fantastické, opravdu jsem si to užíval a zatáčkou Eau Rouge bych mohl jezdit celý den! Trať byla nejrychlejší v první kvalifikaci a my jsme toho využili,“ prohlásil pilot stáje Maranello Concessionaires, která nasazuje vozy Ferrari F360 Modena. Vedle Turnera se za volantem představí kolega Davies a Guy Smith. Pole position ve skupině N-GT se rovná 19. startovní pozici v rozsáhlém startovním poli.

Hned za Turnerem bude stát druhý vůz týmu, který bude pilotovat posádka Mullen / Burt / Kirkaldy. Třetí nejlepší čas třídy patří vozu Porsche s číslem 50, který pilotuje trojice Ortelli / Lieb / Dumas a který zajel Ortelli.

Start závodu je naplánován na sobotní 16 hodinu a televizní vstupy bude nabízet stanice Eurosport.

Vytisknout

Diskuze: 24 hodin Spa: Ferrari nejrychlejší

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Jarek Janiš zajel ve Spa jedenáctý čas - anotační foto

Jarek Janiš zajel ve Spa jedenáctý čas

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud