Henrik Roos Motorsport pomýšlí vysoko

Daniel Šupa, 1. června 2003, 09:32 Google+

Nejúspěšnější tým švédského mistrovství vozů grand tourismo Henrik Roos Motorsport, který s vozem Chrysler Viper GTS-R vyhrál poslední tři ročníky, se rozhodl pro vstup do seriálu FIA GT a absolvuje celou letošní sezonu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Tým již atmosféru šampionátu FIA GT okusil při loňských závodech v Anderstorpu a Doningtonu. Nový vůz letošní specifikace, který je opatřen kompletně přepracovaným zavěšením kol a novým motorem bude pilotovat majitel týmu Henrik Roos a kolegou mu bude Magnus Wallinder. „Naším cílem je končit mezi prvními šesti a pravidelně bodovat. Pokud půjde vše dobře, věříme, že skončíme mezi prvními třemi na konci sezony. Máme vysoké cíle,“ přiznal šéf stáje a pilot v jedné osobě Henrik Roos. „Když jsme soutěžili loni, jeli jsme s vozem specifikace 98/99 a přesto jsme byli konkurenceschopní. S letošní specifikací vozu a podporou dodavatele pneumatik Dunlop si věříme, ačkoliv jsme si vědomi, že se jedná o jeden z nejvíce vyrovnaných seriálů a nic není předem jisté,“ dodal Švéd.

Magnus Wallinder není ve FIA GT začátečníkem, největšího počtu závodů se zúčastnil coby pilot vozu Porsche 996 GT3-R, když s týmem Penzoil Quaker State skončil celkově šestý ve třídě N-GT. „Velmi se těším z návratu do seriálu. Doufám, že budeme konkurenceschopní a jsem přesvědčen, že díky novému motoru a zavěšení budeme opravdu silní, a to i když proti nám budou startovat výborné vozy Lister Storm a Ferrari. Zmije je větší bestie než Porsche, řídit ji je velice zábavné,“ dodal se smíchem Wallinder.
Vytisknout

Diskuze: Henrik Roos Motorsport pomýšlí vysoko

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

GP Monaka: Wirdheim daroval vítězství Kiesovi - anotační foto

GP Monaka: Wirdheim daroval vítězství Kiesovi

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud