Do šampionátu další dvě Corvetty!

Daniel Šupa, 4. ledna 2006, 22:17 Google+

Do seriálu FIA GT se s největší pravděpodobností vrací tým PSI, který zde startoval v letech 2001 a 2002 ve třídě N-GT s vozem Porsche. Belgický tým má však nyní větší ambice.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Hezemans/Kumpen/Longin

Hezemans/Kumpen/Longin | foto: www.auto-news.cz | Michal Příhoda

Sdílejte článek

Původní název PSI Motorsport byl změněn na PSI Experience poté, co koupil tým Francouz Philippe Tillie. To hlavní však nespočívá v názvu, ale ve vybavení. Slabší vozy Porsche byly vyměněny za dva Chevrolety Corvette. Ale ne ledajaké.

Jedná se v prvním případě o specifikaci C5 a druhý vůz dokonce C6! Corvette C5 startoval v loňském roce v soukromé stáji PCM v americkém šampionátu ALMS a je jedním z nejvíce modernizovaných Chevroletů Corvette C5. Typ C6 je pak špičkový tovární vůz, se kterým Corvette Racing triumfoval v loňském závodě 24h Le Mans a vyhrál svoji třídu v ALMS.

Program závodů zatím není definitivní, ale celý tým pracuje tvrdě na přípravě. "Víme, že je FIA GT seriálem na vysoké úrovni, ale také víme, že naše Corvetty budou velmi konkurenceschopné," říká dlouholetý jezdec této stáje 28letý Fin Markus Palttala, který by měl být členem jedné ze dvou posádek.


Foto: Michal Příhoda / Auto News Network

Vytisknout

Diskuze: Do šampionátu další dvě Corvetty!

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge, Tomáš

Smrt v královské rodině odložila další závod

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud