Dubaj: Vitaphone Racing si zajistil titul

Daniel Šupa, 18. listopadu 2005, 22:27 Google+

Dramatický tříhodinový závod rozhodla žlutá fáze způsobená kolizí českého a slovenského týmu a technická porucha vedoucího vozu Aston Martin týmu Russian Age.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Gardel/Lamy

Gardel/Lamy | foto: DPPI / FIA GT

Sdílejte článek

Start a první kola dnešního závodu proběhly na pískem pokryté dráze, což byl pozůstatek z ranní písečné bouře. Již od startu se začal vzdalovat vítěz kvalifikačních klání Christophe Bouchut s Aston Martinem ruského týmu Russian Age, na druhém místě kroužil žlutý Corvette, třetí místo patřilo Maserati týmu JMB. Z posledního místa se pak rychle prodíral celým závodním polem Pedro Lamy s Ferrari F550 Maranello týmu Larbre.

Po 25 kolech byl již velmi rychlý Lamy dokonce na třetím místě. Při tankování vedoucího Astonu převzal vedení Corvette, ale po výměně jezdců ve všech předních vozech byl opět na čele Aston Martin pilotovaný Ortellim. Následovalo JMB Maserati a Corvette. Ferrari Larbre jezdilo sedmé.

V polovině závodu měl vedoucí Aston 19sekundový náskok před Chevroletem Corvette týmu GLPK Carsport, jehož následovaly tři Maserati MC12 a Ferrari stáje Larbre. V 55 kole byl povolán na dráhu safety car po kolizi dvou Porsche třídy GT2 týmů ARC Bratislava Slovakia a Vonka Racing. U modrého Porsche praskla hnací poloosa a pneumatika putovala vlastní cestou.

Pro diváky přinesla žlutá fáze další vzrušení, někteří jezdci však přišli o získané náskoky. Po restartu si vedení udržel znovu Aston Martin a drama gradovalo, když Lamy předjížděl jednoho soupeře za druhým. Ze zaslouženého vítězství se však neradovala posádka Astonu, ale Ferrari. Bouchut měl dovézt britský DBR9 do cíle, ale těsně před koncem závodu musel pro dosud nespecifikované technické problémy vůz na kraji dráhy odstavit.

Na druhém místě skončila posádka Vitaphone Racing Bartels/Scheider, třetí dojel Corvette a trio Longin/Kumpen/Hezemans. Dále následovaly dvě zbývající Maserati a závod zase po dlouhé době ukončila v Top10 i posádka britského týmu Lister Racing.

Třída GT2 přinesla také zajímavé souboje a poprvé v letošním roce se na stupně vítězů postavily posádky vozů tří různých značek. Porsche GruppeM opět zvítězilo, ale druhé místo patřilo továrnímu Spyker C8, třetí pak Ferrari 360 Modena.

Gabriele Gardel získal v letošní sezoně třetí vítězství a snížil ztrátu na vedoucí dvojici Bertolini Wendlinger na jediný jeden bod.

V Dubaji potvrdil tým Vitaphone Racing své letošní vítězství v hodnocení týmů, v hodnocení jezdců se rozhodne za týden v Bahrajnu.

Výsledky závodu v Dubaji:

Foto: DPPI/FIA GT

Vytisknout

Diskuze: Dubaj: Vitaphone Racing si zajistil titul

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge, Tomáš

Trident Racing rozšíří startovní pole sezony

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud