Volkswagen pilně testuje Golf R Variant na severní smyčce

Špionážní fotografové ze serveru Worldcarfans se poslední dobou činí a zveřejnili další snímky z testování ultra rychlého Golfu R Variant.

Ten jsme Vám zde ukázali před týdnem, kdy se v Německu povedlo vyfotit stojící prototyp, který ale vypadal téměř jako hotová verze. Nyní se naše podezření potvrdilo a jak je vidno, zřejmě se nejedná jen o testovací mulu. Na Nürburgringu se Golf R Variant proháněl plnou rychlostí a ve voze byla přítomna elektronika na analizaci dat. 

V tuto chvíli není známo, zda Volkswagen opravdu plánuje uvedení tohoto modelu do výroby. S největší pravděpodobností se to ale stane, protože takový model vyžaduje minimální vývojové práce pro inženýry. Volkswagen by nový Golf R Variant mohl představit již v říjnu na autosalonu v Paříži.  

Pod kapotou ultra sportovního kombi se v případě výroby ocitne zážehový čtyřválec o objemu 2,0 litru s turbodmychadlem, který již teď využívá krátká verze Golfu R.  To by znamenalo výkon 300 koní, pohon všech čtyř kol a maximální točivý moment 380 Nm, posílaný na kola přes 6–stupňovou manuální převodovku, popřípadě přes 6-rychlostní automat DSG.

zdroj: Worldcarfans.com

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu