WEC: Hlavním maršálem v Le Mans bude Mark Webber

iMotorSport.cz, 22. května 2017, 16:20 Google+

Australan Mark Webber, který po loňské sezóně ukončil svou bohatou aktivní závodnickou kariéru, bude v polovině června na okruhu La Sarthe hlavním maršálem závodu 24 hodin Le Mans.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Mark Webber před startem závodu WEC ve SPA-Francorchamps

Mark Webber před startem závodu WEC ve SPA-Francorchamps | foto: Porsche

Sdílejte článek

Mark Webber ukončil aktivní závodnickou kariéru na konci loňského roku. V současné době pracuje pro Porsche Motorsport, kde se věnuje hledání a rozvoji nových závodnických talentů. V této pozici zavítal i do dějiště uplynulého závodu World Endurance Championship v belgickém SPA-Francorchamps. Vytrvalostní mistr světa z roku 2015 byl pro nadcházející závod 24 hodin Le Mans jmenován do funkce hlavního maršála.

Je to pro mne velmi vzrušující,“ komentoval svou novou funkci Mark Webber. „24 hodin Le Mans je naprosto bezkonkurenční závod a pokud se bude vyvíjet podobně, jako vloni, tak to bude neuvěřitelná událost. Je mi velkou ctí, že jsem byl ACO, FIA a WEC pověřen výkonem funkce hlavního maršála. Moc se na to těším, i když jsem doposud nic takového nedělal. Snad mi to půjde a zvládnu to.

Mark Webber v Le Mans debutoval v roce 1998 ve voze Mercedes-AMG. Proslulou čtyřiadvacetihodinovku absolvoval celkem pětkrát, ale ani jednou tento legendární závod nevyhrál. Jeho nejlepším výkonem bylo druhé místo z jeho mistrovské sezóny 2015.

Vytisknout

Diskuze: WEC: Hlavním maršálem v Le Mans bude Mark Webber

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Sébastien Buemi u svého prototypu Toyota TS050 Hybrid před startem závodu ve SPA-Francorchamps

WEC: Toyota řeší další jezdecký problém

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud