Prohlášení společnosti Autodrom Most k „protihlukové“ vyhlášce města Mostu

iMotorSport.cz, 8. března 2017, 14:14 Google+

Uspořádání prestižních závodů, jakým je například evropský šampionát tahačů Czech Truck Prix, vyjde na miliony korun. Další desítky milionů korun si vyžádá vybudování protihlukových opatření.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Octavia Cup, Most 2016

Octavia Cup, Most 2016 | foto: Ondřej Laušman / iMotorSport.cz / INCORP images

Sdílejte článek

Vyhláška schválená 7. března drtivou většinou mosteckých zastupitelů ale předpokládá výrazné omezení provozu autodromu, a to včetně absence nedělního programu.

Nastane-li tato situace, přijde společnost AUTODROM MOST o výnosy, z nichž mimo jiné výše zmíněné aktivity financovala a měla financovat.

Nyní hledáme východisko z této složité situace. Znění „protihlukové“ vyhlášky v současné době analyzují námi oslovení odborníci na právo, zdraví a hygienu. Mají k dispozici i veškeré dostupné informace a dokumentaci, jež se vztahují k problematice hlukových limitů a provozu autodromu.

Na základě stanoviska poté vedení společnosti AUTODROM MOST přijme nezbytné kroky s cílem zachovat v Mostě okruh s déle než třicetiletou tradicí. Mrzí nás, že město od původní zjevné i smluvně stvrzené podpory nyní přistoupilo k praktikám, jež další existenci autodromu přímo ohrožují.

Tisková zpráva Autodromu Most

Vytisknout

Diskuze: Prohlášení společnosti Autodrom Most k „protihlukové“ vyhlášce města Mostu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Chevrolet Camaro GT4.R

Camaro GT4.R na prvních fotkách

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud