Jordan se staví na stranu Ecclestonea, Brundle podporuje BBC

Tenhle potlesk asi Ecclestoneovi moc od srdce nešel (Wolff, Hamilton, Ecclestone a Todt)

Tenhle potlesk asi Ecclestoneovi moc od srdce nešel (Wolff, Hamilton, Ecclestone a Todt) | foto: FIA

Debata ohledně alternativních motorů začíná zabíhat místy do sféry arogance, Ecclestone obviňuje Mercedes z vytvoření nudné Formule 1. Názory se začínají tříbit, na jednu i druhou stranu přibývají noví zastánci.

Bernie Ecclestone důrazně prohlásil, že požaduje výkonný motor, který by si mohl kterýkoli tým levně pořídit, dále podotkl, že u takového agregátu nesmí existovat žádná vazba na automobilky přítomné v F1. Jeho názor potvrdil i Eddie Jordan, nedávno oceněný John Bloster Award. U příležitosti předání cen vysvětlil své stanovisko periodiku Speed Week.

"Vůbec se mi nelíbí, jak se věci vyvinuly. Při vší úctě k Mercedesu a Ferrari, uzurpují si příliš mnoho vlivu a kontroly. Musí se vrátit silní lidé, kteří podporují nezávislé týmy, protože ty jsou páteří tohoto sportu. Velcí výrobci mohou do F1 přicházet a odcházet z něj, jak se jim zlíbí, ale tu opravdovou Formuli 1 definují nezávislé týmy jako Williams. Tak tomu je dnes a bude i za deset let," tvrdí bývalý šéf stáje F1.

Na akci byl také přítomen komentátor a odborník F1, expilot Martin Brundle. Ten vyjádřil podporu snahám konkurenční BBC, jejíž omezené volně šířené vysílání je ohroženo sporem právě s Ecclestonem. Brundle doufá, že BBC bude nadále F1 vysílat, jak prohlásil pro noviny The Telegraph: "BBC máme rádi a v naší stanici Sky oceňujeme jejich práci, protože nás nutí vydat ze sebe to nejlepší. Doufám, že zůstane ve hře a nadále bude Formuli 1 vysílat," přeje si Brundle.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu