DTM má za sebou první testy letošní sezony

iM4, 24. února 2017, 07:12 Google+

Od úterý do čtvrtka probíhaly v portugalském Portimau první předsezónní testy DTM. Na trati se vystřídaly všechny tři automobilky.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Mercedes-AMG DTM

Mercedes-AMG DTM | foto: Mercedes-AMG

Sdílejte článek

Audi, BMW i Mercedes testovaly nejen nové technické úpravy svých vozů, ale samozřejmě i nové pneumatiky Hankook. Nejenže se budou muset letos týmy poprat se změnou pneumatik, ale nebudou moci ani používat tzv. nahřívací dečky.

"Obkroužili jsme mnoho kol a spálili mnoho pneumatik, jelikož se nové měkké gumy velice rychle opotřebovávají. Nemůžu se dočkat Hockenheimu, na trati zůstane mnoho zbytků gumy," prozradil Mattias Ekström, který testoval pro Audi v úterý.

Ve středu se střídali za volantem Audi RS5 DTM nováčci Duval s Rastem. Oba pracovali především na kvalifikačních a závodních simulacích.

img-responsive

Audi Sport | foto: Audi Sport Press

Jamie Green se potom ve čtvrtek soustředil na dlouhé jízdy. Brit k tomu řekl: "Kromě oběda jsem strávil celý den na trati. Udělali jsme tolik práce, kolik jen bylo během jednoho dne možné. Auto působí dobře a my děláme slušné pokroky."

V Portugalsku se pak přímo vyřádili jezdci Mercedesu. Gary Paffett strávil v úterý za volantem speciálu C63 DTM 159 kol, zatímco Paul di Resta obkroužil ve středu 143 okruhů. Nová akvizice Mercedesu Edoardo Mortara se objevil za volantem ve čtvrtek a odjezdil na 4,6 km dlouhé trati 136 kol.

img-responsive

BMW Motorsport | foto: BMW Motorsport

BMW Motorsport soustředilo nejvíce práce na Augusta Farfuse, jenž testoval v úterý i ve středu. Poslední den do vozu usedl Marco Wittmann.

Další oficiální předsezónní testy se uskuteční od 14. do 17. března v italské Vallenlunze.

Vytisknout

Diskuze: DTM má za sebou první testy letošní sezony

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

FIA GT1 World Championship Brno 2010

Speciály GT1 zpět na scéně!

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud