Jedna báseň a tisíc tahů štětcem

iM3, 19. února 2017, 10:07 Google+

Ikony královské formule 1 nebo legendární Porsche 962 zdobí zdi brněnské restaurace Jedna báseň, kde se 16. 2. uskutečnila v pořadí čtvrtá vernisáž motoristického malíře Toma Havláska. Večerem provázel fotograf a novinář Martin Straka, který pro návštěvníky připravil komentovanou prohlídku obrazů i promítání autorských fotografií.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Motorsport Legends IV

Motorsport Legends IV | foto: Tom Havlásek Art

Sdílejte článek

Tom Havlásek představil svá poslední díla, v nichž se inspiroval převážně světem formule 1 sedmdesátých let. Dva přátelé, známí jako dva rivalové ze stejnojmenného celovečerního filmu, se dočkali hned dvojího ztvárnění – Niki Lauda a James Hunt.

img-responsive

Motorsport Legends IV | foto: Tom Havlásek Art

Ayrton Senna v McLarenu se startovním číslem 27 byl další ozdobou interiéru Jedna báseň. Vedle něj se ve stejných sponzorských barvách vyjímalo červenobílé BMW M1. Šampion na dvou i na čtyřech kolech John Surtees byl k vidění v monopostu Ferrari a vedle něj viselo Ferrari 250 GTO z roku 1963. „To je zakázka pro jednoho člověka ze St. Tropez, který má doma v garáži repliku GTO,“ vysvětlil Tom Havlásek.

Impozantním kouskem byla tři plátna, dávající dohromady obraz Porsche 962 v modrobílých barvách Rothmans. Modrá dominovala i na obrazech Jackieho Stewarta a francouzského krasavce Francoise Ceverta ve vozech Tyrrell. Dalšími vystavenými kousky jsou Tom Pryce v černém monopostu Shadow.

Prodejní výstava obrazů potrvá do 26.3. 2017.

img-responsive

Motorsport Legends IV | foto: Tom Havlásek Art

Tom Havlásek (*1984) hledá inspiraci v zajímavých fotkách klasických závodních aut, které podle vlastní kompozice transformuje na plátno. Téměř vždy jde o spojení abstraktního s konkrétním. Dlouhé, dynamické, rozmazané tahy společně s nánosy tekoucí barvy vždy kombinuje s konkrétním motivem. Používá akrylové barvy a jeho oblíbeným formátem jsou čtverec 95x95 cm a obdélník 65x165 cm.

Vytisknout

Diskuze: Jedna báseň a tisíc tahů štětcem

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

AF Corse Ferrari posádky James Calado, Gianmaria Bruni

WEC: Gianmaria Bruni přestupuje od Ferrari k Porsche

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud