DTM se v rámci příprav na sezonu představí ve třech zemích

iM2, 3. února 2017, 10:02 Google+

Značky působící v DTM se před sezonou 2017 shodli na třech destinacích, kde budou testovat. Vozy Audi, BMW a Mercedesu vyjedou na tratích Portimao, Vallelunga a Hockenheim.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Značky seřazené na startovní čáře

Značky seřazené na startovní čáře | foto: www.dtm.de

Sdílejte článek

Značky budou mít před novou sezonou dostatek času na otestování svých nových vozů. Celkem se bude testovat 13 dní. Testy proběhnou na třech tratích – začne se testovat v Portugalsku v Portimao (od 20. do 24. února), druhý test bude v Itálii ve Vallelunga (od 14. do 17. března) a závěr se odehraje na Hockenheimu (3. až 6. dubna). Hockenheim, stejně jako vloni, umožní, aby se na testy zašli podívat také diváci.

Kdy jednotlivé značky představí svá nová auta však zatím oznámeno nebylo. Značky také ještě v průběhu dní oznámí, kdo se kdy do aut během testů posadí. Je zřejmé, že navrátilec Maro Engel a nováček Loic Duval by potřebovali posbírat co možná nejvíc testovacích kilometrů v nových autech, zároveň je ale potřeba aby během testů do vozů usedli matadoři, kteří pomohou s vývojem.

Technická pravidla pro sezonu 2017 zatím také nebyla přesně specifikována. Je tedy možné, že značky vyjedou k prvnímu testu s „hybridními vozy“ – ty budou vycházet ze starých aut a budou na nich pouze některé nové části. Nová pravidla by měla být brzy oznámena. Zatím se pouze ví to, že motory by měly dávat vyšší výkon a aerodynamika by měla hrát menší roli.

Termíny testů před sezonou 2017:
20.-24. února: Portimao
14.-17. března: Vallelunga
3.-6. dubna: Hockenheim

Vytisknout

Diskuze: DTM se v rámci příprav na sezonu představí ve třech zemích

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

European Le Mans Series

Zájem o evropskou sérii Le Mans trvá, znovu bude mít více aut než WEC

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud