DTM: Mercedes oznámil jezdeckou sestavu, po sedmi letech se vrací Engel

iM4, 26. ledna 2017, 10:03 Google+

Mercedes, jakožto druhá automobilka po Audi, ohlásil svou jezdeckou sestavu pro letošní sezonu DTM. Kompletní šestice jezdců má bohaté zkušenosti s DTM a dá se hovořit o vyrovnané a silné sestavě.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Young driver test Jerez

Young driver test Jerez | foto: Mercedes-AMG

Sdílejte článek

V týmu s trojcípou hvězdou ve znaku jsou přeci jen dvě neznámé. Tou první je Maro Engel, který se do DTM vrací po sedmi letech a ani během své první, čtyřleté, štace nikoho svými výsledky neohromil. Rodák z Mnichova zaznamenal během let 2008-2011 jako svůj nejlepší výsledek šesté místo na Hockenheimu.

"Abych řekl pravdu, v DTM mám nedokončenou práci. Jsem moc rád, že jsem si vybojoval místo v tomto šampionátu a konečně budu moci ukázat, na co skutečně mám," řekl Engel.

Druhou neznámou může být Edo Mortara, jenž vloni bojoval do posledního závodu o titul s Marcem Wittmannem. Pokud se však Švýcar sžije s novou technikou, dají se od něj očekávat velké věci.

Stálicí v Mercedesu je Gary Paffet. Ten letos vstoupí již do své čtrnácté sezony v DTM. Velezkušený je taktéž jeho krajan di Resta, který se po svém návratu v roce 2014 postupně zvedá a vloni si dojel pro sympatické páté místo.

Ještě o příčku lépe na tom byl, a díky tomu byl klasifikován jako nejlepší jezdec Mercedesu, Robert Wickens, se kterým Ulrich Fritz počítá i letos. K této pětici se pak přidá Lucas Auer, který má za sebou teprve dvě sezony v DTM, nicméně vloni už stihl oslavil na Lausitzringu své první vítězství.

Novým testovacím a rezervním jezdcem se stal devatenáctiletý Maximilian Günther, který vloni získal druhé místo v evropské sérii F3, kde nestačil pouze na suverénního Lance Strolla.

"Letos nás čekají velké věci. Budeme mít nové auto, nové pneumatiky, ale také méně jezdců. Konkurence bude tedy větší než obvykle a tak jsem velmi rád, že se nám podařilo zajistit tak skvělou jezdeckou sestavu. Edo, Lucas, Paul, Gary a Rob dokázali zvítězit v závodech v DTM a já jsem si jistý, že všichni dokáží bojovat o titul. Navíc se vrací Maro, který v posledních letech nasbíral obrovské množství zkušeností a bude pro tým taktéž velkým přínosem," prozradil Ulrich Fritz, šéf Mercedes-AMG DTM.

Vytisknout

Diskuze: DTM: Mercedes oznámil jezdeckou sestavu, po sedmi letech se vrací Engel

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Honda Racing testing Aragon

WTCC: Honda započala přípravu na sezonu 2017

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud