Antonio Felix da Costa končí svůj program s BMW v DTM

iM2, 23. října 2016, 18:06 Google+

Jezdec týmu Schnitzer, Antonio Felix da Costa, se rozhodl po konci letošní sezony opustit sérii DTM. Součástí BMW Motorsport však zůstává - v budoucnu bude jezdit ve Formuli E a v závodech GT vozů.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Antonio Felix letos v Rakousku

Antonio Felix letos v Rakousku | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Sdílejte článek

Antonio Felix da Costa byl během letošního léta oznámen jako jeden ze dvou jezdců Andretti Formula E týmu pro sezonu 2016-2017. Sezona tohoto šampionátu začala 9. října v Hong Kongu. 

Portugalec si svůj debut v DTM odbyl v roce 2014 s týmem MTEK. Od sezony 2015 však jezdil v týmu Schnitzer. Svoje první a jediné pole position a vítězství získal jezdec téhož roku na Zandvoortu. Antonio Felix samozřejmě BMW děkuje za čas, který spolu v DTM strávili.

"Jsem nesmírně rád, že jsem mohl BMW reprezentovat v DTM v posledních třech letech. Tento šampionát je velmi konkurenční a na jezdce klade velké nároky. Nicméně DTM vyžaduje plné soustředění pouze na tento šampionát a já jsem se rozhodl plně zaměřit na Formuli E. Jsem rád, že budu součástí budoucího projektu BMW," říká jezdec.

img-responsive

Antonio Felix da Costa se s DTM loučí po třech letech | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Šéf motorsportu u BMW, Jens Marquardt, svého jezdce při odchodu pochválil: "Čas Antonia v DTM u BMW se naplnil, avšak budeme s ním spolupracovat i nadále. Jsem za to moc rád, protože je velmi talentovaný. Je jedním z nejlepších jezdců, co znám. Během svého relativně krátkého působení v DTM se mu podařilo vyhrát závod, což nemůže říct mnoho jezdců."

Antonio Felix da Costa je již druhým jezdcem z tábora BMW, který na konci sezony v DTM končí. Již dříve svůj odchod z DTM oznámil Martin Tomczyk.

Vytisknout

Diskuze: Antonio Felix da Costa končí svůj program s BMW v DTM

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Eurosport přinese v letech 2017 - 2020 poprvé přímé přenosy ze všech závodů WEC

World Endurance Championship (WEC) živě na Eurosportu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud