BMW: Náš vstup do WEC neznamená konec programu v DTM

iM2, 4. října 2016, 22:40 Google+

Jak jste se na našich stránkách mohli nedávno dočíst, BMW potvrdilo vstup do mistvoství světa vytrvalostních závodů, WEC. To ale neznamená, že by se blížil jeho konec v DTM, Jens Marquardt řekl, že už se těší "na extrémně těsné závody".

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
BMW přislíbilo účast v DTM i v dalších letech

BMW přislíbilo účast v DTM i v dalších letech | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Sdílejte článek

BMW uvidíme na startu závodů DTM i nadále, potvrdil to bavorský výrobce automobilů minulý týden v rámci představení nového strategického směřování sportovních aktivit BMW. Oznámeno ale nebylo, s kolika M4 DTM se budeme v budoucnu na dráze potkávat. "Je fantastické, že BMW-Group bude v budoucnu v motorsportu zastoupena ještě šířeji a to ve všech relevantních oblastech," řekl sportovní šéf BMW, Jens Marquardt.

"Nadále jsme přítomni v DTM se zaměřením se na prostor Evropy a už se těšíme v příštích letech na extérmně těsné souboje s dalšími premiovými výrobci." Kromě DTM chce BMW vstoupit do MS ve vytrvalostních závodech (WEC) a zintenzivní svůj vztah s týmem Andretti z Formule E. Navíc bude dále pokračovat anebo rozšíří již běžící programy jako je účast na Rally Dakar se značkou Mini, zakaznický sport anebo hledání mladých talenůt. 

Člen představenstva BMW zodpovědný za technický vývoj, Klaus Fröhlich, k tomu říká: "Nové strategické směřování motorsportovních aktivit je silným vyznáním naší společnosti směrem k motorsportu. Zůstane [motorsport] i v budoucnu důležitým pilířem v rámci BMW-Group. Každý ví, že BMW a motorsport jsou spolu nerozlučně spojeny."

img-responsive

Na vozy BMW se v DTM můžeme těšit i v následujících letech | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

BMW také řeklo, že DTM pro něj představuje "perfektní jeviště" pro napínavé závody. "Zvláště pro zastoupení BMW Německo je a v budoucnu bude DTM důležitou platformou. BMW se bude aktivně podílet na tom, aby letos počatý pozitivní vývoj v oblasti tržního zhodnocení pokračoval."  

To je tedy pro nás, fanoušky DTM, dobrá zpráva. Jen připomeňme, že značka se do DTM vrátila po dlouhé pauze v roce 2012, kdy slavila díky Bruno Spenglerovi jezdecký titul. V roce 2014 pro mnichovské vyjel další jezdecký titul Marco Wittmann. Od doby svého vstupu vyhrálo BMW tři ze čtyř mistrovských titulů mezi konstruktéry. Audi a Mercedes tak mohou jen tiše závidět.

Vytisknout

Diskuze: BMW: Náš vstup do WEC neznamená konec programu v DTM

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Na okruhu Fuji Speedway dokáže být při závodech WEC pořádně horko - na snímku vůz Lotus CLM P1/01-AER posádky Christophe Bouchut, James Rossiter, Pierre Kaffer v roce 2014

Pozvánka do Fuji

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud