Di Resta: Stále jsem uchazečem o titul

iM2, 8. září 2016, 18:06 Google+

I přes aktuální 38bodovou ztrátu na vedoucího Marco Wittmanna ještě Paul di Resta svůj boj o titul nevzdal. Jeho další šancí na snížení svého manka je Nürburgring.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Paul di Resta stále cítí šanci získat titul

Paul di Resta stále cítí šanci získat titul | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Sdílejte článek

Aktuálně dělí vedoucího muže tabulky, Marca Wittmanna, a pátého Paula di Restu 38 bodů. Skot ve službách Mercedesu ale ještě boj o titul úplně neodepsal. Naposledy v Moskvě neměl Paul zrovna povedený víkend, když sobotní výsledek byl sice dobrý, ale v neděli měl nehodu a cílem projel až jako 20. Na Nürburgringu se chce někdejší pilot F1 přiblížit špičce tabulky DTM. Německý motorsport-total.com přinesl zajímavý rozhovor di Restou.

Otázka: Paule, Moskva pro vás byla víkendem smíšených pocitů. V prvním závodě sice druhé místo, pak ale chaotický druhý závod, který jste zakončil na 20. místě. Co myslíte s dvoutýdenním odstupem o obou těch závodech a incidentech?
Paul di Resta: Sobotní závod byl v pořádku. K neděli jsme pak vzhlíželi poměrně optimisticky a chtěli jsme vyjet další dobrý výsledek. Bohužel jsem měl ve druhé kvalifikaci problémy v provozu. V závodě to pak bohužel po silné stíhací jízdě po zastávce v boxech nevyšlo. To si musím vzít na svoje triko. Udělal jsem chybu, která vedla ke kontaktu s Timem Glockem. To mě stálo několik cenných bodů. Snad to budu moci příští víkend zase dohnat. 

img-responsive

Paul di Resta už jednou před svým odchodem do F1 mistrem DTM byl, může letos přidat druhý titul? | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

O: Teď se pojede na Nürburgringu. Co od tohoto víkendu očekáváte?
PdR: Do víkendu můžeme jít optimisticky. Naše výkonnost by měla být dostatečně dobrá na to, abychom mohli opět zaútočit. S pomocí inženýrů snad z auta dostaneme dostatečnou výkonnost, a tak budeme moci vyjet dobrý týmový výsledek. Vloni jsem byl na Nürburgringu druhý. Teď o víkendu doufám ve dva podobně silné výsledky. 

O: V šampionátu máte na vedoucího ztrátu 38 bodů. Vidíte se ještě stále jako kandidáta na titul?
PdR: Absolutně.

Vytisknout

Diskuze: Di Resta: Stále jsem uchazečem o titul

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Uvidíme napřesrok více podobných soubojů?

Dieselgate se projevuje i ve WEC

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud