Haug: Průběžné vedení Wittmanna není náhodou

iM2, 10. srpna 2016, 18:50 Google+

Norbert Haug chválí Marco Wittmann a vysvětluje, proč si podle něj Němec průběžné vedení v šampionátu zaslouží. Bývalý šéf motorsportu u Mercedesu se zmiňuje také o Jamiem Greenovi a Robertu Wickensovi.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Norbert Haug, bývalý šéf Mercedesu pro motorsport

Norbert Haug, bývalý šéf Mercedesu pro motorsport | foto: Mercedes AMG F1 Team

Sdílejte článek

Marco Wittmann je jezdcem, který v letošní sezoně DTM předvádí nejkonstantnější výkony. Poté, co šampion DTM ze sezony 2014 odjel z Hockenheimu bez bodů, dokázal ve všech dalších devíti závodech před letní přestávkou bodovat. V rakouském Spielbergu dokázal dokonce vyhrát sobotní závod. Naposledy byl v sobotu na Zandvoortu druhý. Marco Wittmann sice nemá nejvíce vítězství ani umístění na bedně, ale i přesto aktuálně v šampionátu vede. 

"To není náhoda. Člověk může před Marco Wittmannem a jeho RMG týmem jen smeknout klobouk. Vždycky jsme říkávali: Když nemůžete být pátí, tak musíte být šestí. Ale hlavně musíte pořád sbírat body, které jsou možné. V poli je spousta jezdců, kteří se díky tomu vyřadili. To ale není případ Wittmanna," líčí strategii Němece Norbert Haug, expert na DTM televize 'ARD'.

img-responsive

Haugovi se líbí výkony Marca Wittmanna | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Právě díky této strategii je jezdec BMW po 10 závodech na čele se 105 body. Přitom je zřejmé, že BMW M4 DTM není aktuálně tím nejlepším vozem v poli. "BMW má, co se týče rychlosti, co dohánět. Ale co dělá Wittmann? Prostě sbírá všechny body, které je možné posbírat."

Po Zandvoortu se na druhé místo dostal Jamie Green, který v Holandsku oslavil letošní první vítězství: "Je třeba si fairově přiznat, že měl vloni ve Speilbergu problém s převodovkou. Nebyla to jeho chyba, on si převodovku nerozbil sám. Pokud by převodovka vydržela, tak je mistrem. Z prvních čtyřech závodů tři vyhrál. Je zkušeným vítězným jezdcem a někým, kdo by si titul jistě zasloužil," vzpomíná někdejší dlouholetý šéf Mercedesu pro motorsport na sezonu 2015.

img-responsive

Z tábora Audi se Haugovi líbí výkony Jamieho Greena | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

V té byl Jamie Green nakonec s 19 bodovou ztrátou na Pascala Wehrleina druhý. Také letos je jezdec Audi "plně v boji o titul a společně s Mortarou je Audi kandidátem na titul číslo jedna". Potřeba je však také myslet na Roberta Wickense, který aktuálně ztrácí 22 bodů na čelo.

"Díky nehodě na Norsringu, kdy do něj najel Ekström, ztratil minimálně 18 bodů. Tady [na Zandvoortu] byl druhý, takže také 18 bodů. Kdybychom mu těchto 36 bodů přičetli na konto, tak by byl první. Teď se během pauzy musí dát dohromady, ale je to samozřejmě pro jezdce i tým pořádná rána," zakončil Haug.

img-responsive

A z Mercedesů Hauga zaujal Robert Wickens | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Vytisknout

Diskuze: Haug: Průběžné vedení Wittmanna není náhodou

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Hladká logistika má na průběh seriálu velký vliv

Jak se stěhuje WEC aneb letem světem s DHL

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud