Haug: Glock je letos kandidátem na titul

iM2, 29. května 2016, 19:22 Google+

Norbert Haug chválí Tima Glocka za dosavadní výkony v letošní sezoně DTM. Dokonce jej vidí jako možného kandidáta na titul, kromě něj ale vidí potenciál i v dalších pilotech.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Norbert Haug v dobách svého působení u Mercedesu vedl program jak v DTM, tak i v F1

Norbert Haug v dobách svého působení u Mercedesu vedl program jak v DTM, tak i v F1 | foto: Mercedes AMG F1 Team

Sdílejte článek

Timo Glock ve Spielbergu před dvěma týdny oslavil svoje třetí vítězství v DTM v kariéře. Po Rakousku tak byl v průběžném bodování na třetím místě a na v té době vedoucího Paula di Restu mu chybělo jen šest bodů. Dnes na německém Lausitzringu vyšel ale Timo naprázdno, a tak se propadl na šesté místo. Pokud by byl v podobných výkonech schopen pokračovat i v dalších měsících, tak se bude jednoznačně jednat o jeho nejpovedenější sezonu v DTM a na konci roku by se mohl řadit mezi kandidáty na titul.

"Myslím, že DTM má v Glockovi černého koně," říká někdejší šéf Mercedes Motorsport, Norbert Haug, pro dtm.com. "Timo je mužem prvních čtyřech závodů a tabulku by býval vedl, kdyby nebyl pro překročení limitů zadního křídla diskvalifikován z nedělního závodu na Hockenheimu." Jezdec BMW díky této diskvalifikaci přišel o 18 bodů. 

img-responsive

Glock Hauga svými dosavadními výkony zaujal | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Glock toto rozhodnutí závodních komisarů akceptoval. Haug k tomu dodává: "Zcela jistě se zatnutou pěstí v kapse, ale nenaříkal. Místo toho pracoval s tím, co měl on a jeho RMG tým k dispozici. A to absolutně bravurně. Timo patří k několika málo bývalým jezdcům Formule 1, kteří jsou, nebo byli, schopni zanechat v DTM svůj otisk. Je kandidátem na titul. Ale po pěti závodech je tu ještě tucet dalších. Tak to v DTM bývá," zakončil Haug.

Vytisknout

Diskuze: Haug: Glock je letos kandidátem na titul

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Timo Glock mohl být minulý týden v Rakousku spokojený

Glock byl po vítězství ve Spielbergu: Tento závod byl snem

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud