Změny v pravidlech DTM pro rok 2016

iM2, 12. dubna 2016, 00:51 Google+

Před startem sezony 2016 prezentuje Komise DTM nová pravidla. Ta by se měla postarat o větší napětí a jezdcům by se mělo dostat větší role.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Do nové sezony míří DTM s lehce modifikovanými pravidly

Do nové sezony míří DTM s lehce modifikovanými pravidly | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Sdílejte článek

V pravidlech DTM pro rok 2016 registrujeme určité novinky, které se mají postarat o vyrovnanější startovní pole a větší napětí během závodů. BMW dostává prakticky jakéhosi žolíka a může se tak pokusit smazat výkonnostní odstup na Mercedes a Audi. Speciály M4 DTM tak budou moci být o znatelných 7,5 kg lehčí než konkurence (běžná minimální váha speciálů na DTM je 1112,5 kg) a budou moct být navíc vybaveny zadními křídly o 50 mm širšími než konkurence. 

Komise DTM tímto nařízením vyšla vstříc všem třem výrobcům, kteří chtěli nějak vyrovnat loňskou ztrátu BMW. Jen připomeňme, že vývoj je v DTM výrazně omezen na základě platné homologace speciálů, aby nedošlo k nějakým závodům ve vývoji, které by se po finanční stránce vymknuly kontrole. 

Další změny v pravidlech DTM pro rok 2016 by měly zařídit větší roli jezdcům. Dochází totiž ke změně v oblasti DRS, když jeho aktivace bude omezena. Jezdci systém už nebudou moci používat, kolikrát se jim zalíbí. Mělo by to zabránit tomu, aby byl systém využíván ke zlepšní času na kolo. DRS by tak mělo sloužit výhradně k snazšímu předjíždění. 

img-responsive

Speciály BMW M4 DTM by měly být konkurenceschopnější než vloni | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Novinky jsou také v hojně diskutované oblasti výkonnostních závaží, a sice v oblasti jejich ustanovení. V budoucnu bude o jejich rozdělení rozhodováno až po kvalifikaci a závaží tak nebudou rozdělována na základě výsledků posledních závodů jako doposud. Auta tak budou váhovým závažím ovlivněna jen v nadcházejícím závodě a závaží by měla více odpovídat aktuální výkonnostní úrovni. 

Na veškerých změnách se dohodli tři zúčastnění výrobci, ITR (promotér) a DMSB (Deutscher Motor Sport Bund - Německý spolek motorsportu). Komise DTM tyto změny požehnala na svém čtvrtečním zasedání v Mnichově.

Vytisknout

Diskuze: Změny v pravidlech DTM pro rok 2016

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Dnes byl nejrychlejší Mike Rockenfeller

Hockenheimring: Poslední den testů udávalo tón Audi

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud