Test Monteblanco: Glock s BMW vyhrává poslední den

iM2, 25. února 2016, 23:02 Google+

Na závěr testů v Monteblancu zajel nejrychlejší čas Timo Glock a značka BMW. Šlo dokonce o nejrychlejší čas týdne. Technické problémy potkaly novotou vonící Mercedes Garyho Paffetta. Nejpilnější byl dnes Augusto Farfus z tábora BMW (157 kol).

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Glock zajel ve Španělsku nejrychlejší kolo týdne

Glock zajel ve Španělsku nejrychlejší kolo týdne | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Sdílejte článek

Po dvou vítězstvích Mattiase Ekströma teď přebírá otěže Timo Glock. Jezdec BMW zakončil testy ve Španělsku nejrychlejším časem - 1:21,311 min. Němec byl dnes o 6 desetin rychlejší než pilot Audi, Mattias Ekström, a stanovil tak nejlepší čas testů. Nejrychlejší Mercedes byl na 3. místě v rukou Paula di Resty.

"Je hezké sedět po dlouhé pauze opět ve voze a absolvovat testovací kilometry. I když je Monteblanco velmi speciální tratí se specifickým druhem asfaltu a množstvím terénních vln. Zvládli jsme dobře projít náš program. Navíc jsem test využil k tomu, abychom s mým novým týmem RMG udělali první kroky.

Seznámil jsem se s mým novým závodním inženýrem a také mechaniky týmu Stefana Reinholda. Teď už se těším na další test na Hockenheimu. Doufám, že tam budeme mít dobré počasí," řekl Timo Glock. Své pocity sdělil novinářům také zástupce Mercedesu, Paul di Resta"Byl to další dobrý den.

Hodně jsme se toho o autě dozvěděli.Z Monteblanca odjíždím s dobrými pocity. V předchozích dnech jsme udělali krok vpřed. Teď už se těším na test na Hockenheimu. Bude zajímavé jet s autem na trati, kterou tak dobře známe."

Méně šťastný byl po dnešku Gary Paffett. Brit měl technické problémy a zvládl jen 41 kol. Díky tomu mu patřila až poslední příčka: "Ráno jsme měli technický problém, který musíme ještě prověřit. Ztratili jsme tím hodně času a na trať mohli vyrazit až odpoledne. Pak jsme pracovali na nastavení a sbírali data."

Jediné Audi ve Španělsku neměnilo své jezdce - všechny tři dny testovali Ekström a Green. Další test bude na Hockenheimringu od 5. do 8. dubna. Jde o oficiální ITR test. Sezona 2016 se rozběhne o měsíc později, 6. - 8. května, na stejném okruhu.

pozice jezdec vůz čas kola
1 Timo Glock BMW M4 DTM 1:21,311 137
2 Mattias Ekström Audi RS5 DTM 1:21,929 114
3 Paul di Resta Mercedes-AMG C63 DTM 1:21,932 104
4 Jamie Green Audi RS5 DTM 1:22,143 146
5 Augusto Farfus BMW M4 DTM 1:22,278 157
6 Gary Paffett Mercedes-AMG C63 DTM 1:22,415 41
Vytisknout

Diskuze: Test Monteblanco: Glock s BMW vyhrává poslední den

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Mattias Ekström byl zatím nejrychlejší v obou dnech testů

Test Monteblanco: I ve středu nejrychlejší Ekström

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud