Přinese sezona 2016 Greenovi konečně tolik vytoužený titul?

iM2, 14. února 2016, 21:28 Google+

Vloni se stal Green vice-mistrem DTM. Vyhrál čtyři závody (nikdo jiný jich vloni nevyhrál tolik), jenže smůla, technické problémy a slabé výkony v polovině šampionátu jej připravily o titul.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Green, Jamie

Green, Jamie | foto: www.dtm.de

Sdílejte článek

Ten vyhrál Pascal Wehrlein s náskokem 19 bodů i přesto, že vyhrál jen 2 krát. Britova motivace je před letošním rokem proto obrovská: "Jisté je, že jsme vloni měli velmi rychlé auto a jenom díky velké smůle jsme nezískali jezdecký ani konstruktérský titul. Rychlost seděla. Doufáme, že tomu tak bude i letos."

33 letý jezdec bude i nadále v týmu Rosberg: "Jsme silná, malá skupina, která si navzájem důvěřuje. Je pozitivní, že spolu můžeme dále spolupracovat a snad si pozitivní momenty z minulé sezony přeneseme i do této."

Inženýři a mechanici zůstávají stejní - s mění se ale týmový kolega, tím bude Adrien Tambay: "Pro mě se nic nemění. Známe se dobře a vycházíme spolu. Je to rychlý jezdec a mladík. Já jsem trošku starší a zkušenější. Myslím, že z pohledu týmu Rosberg je to dobrá kombinace. I s Nicem (Müllerem) to tak bylo," hodnotí Jamie Green.

img-responsive

Vloni zažil Green svoji doposud nejlepší sezonu v DTM | foto: www.dtm.de

Testy nové Audi RS 5 DTM začnou na konci února - Jamie bude ve voze sedět 5 dní. "Myslím, že je dobré si během zimy dát pár měsíců od závodění volno. Člověku to dá prostor a udržuje ho to motivovaným. V květnu na Hockenheimu už budu ale opět hladový po závodění."

"Mercedes bude mít zcela novou karoserii. Je tedy možné, že se díky tomu poměry trošku změní. I před rokem byl vývoj techniky vozů zmrazený - i tak ale bylo BMW překvapivě pomalé poté, co Marco Wittmann v předchozí sezoně vyhrál titul. Kdo by to čekal? V DTM není nic garantované," obává se Mercedesu 33 letý pilot.

Vytisknout

Diskuze: Přinese sezona 2016 Greenovi konečně tolik vytoužený titul?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Mercedes letos nasadí do DTM jednoho nováčka

Mercedes zveřejňuje jezdeckou sestavu pro DTM

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud