Ekström je u Audi spokojen, líbí se mu rodinná atmosféra, o kterou se stará Wolfgang Ullrich

iM2, 19. ledna 2016, 10:34 Google+

Jezdec Audi, Mattias Ekström, chválí sportovního šéfa Audi, Wolfganga Ullricha, a prozrazuje, že Rakušan se v týmu neustále stará o dobrou atmosféru.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Mattias Ekström je u Audi spokojen

Mattias Ekström je u Audi spokojen | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Sdílejte článek

Mattias Ekström přišel do DTM v roce 2001 ve věku 22 let. Ročník 2016 tak bude jeho již 16. sezonou v tomto šampionátu. Jistě zajímavé je, že od svého debutu v roce 2001 je dnes 37letý Švéd věrný Audi. Mattias se u ingolstadtské automobilky cítí báječně a vyzdvihuje především sportovního šéfa Audi, Wolfganga Ullricha. 65letý Rakušan, pod kterým se vloni po "Schieb ihn raus" aféře houpala židle, se prý v týmu neustále stará o dobrou atmosféru. 

"Doktor Ullrich je jedním z nejúspěšnějších šéfů v motorsportu všech dob, to nemusím extra zmiňovat. Jako persona se velmi snaží o to, aby porozuměl týmu, pilotům a autu. Neustále o těchto věcech se všemi mluví a snaží se pomoci. Když potřebujete jeho pomoc, tak je tu skoro neustále pro vás, což je dobré," říká Mattias Ekström v rozhovoru pro 'Wheels by Wovka'.

img-responsive

Wolfgang Ullrich, sportovní šéf Audi | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

"Normálně je velmi laskavým chlapíkem, pokud neděláte něco hloupého, pak se umí rozzuřit, ale to se stává jen výjimečně. Většinou zůstává klidný a snaží se docílit zdravé, sportovní a rodinné atmosféry. Před mnoha závody ke mě přišel, podal mi ruku a řekl mi, že mi věří a doufá, že budu mít dobrý závod," pokračuje Švéd. 

"Je těžké najít ten správný příklad. Přijde za mnou, motivuje mě a říká, že mi věří. To je zvláště během špatných dní vždy hezké slyšet. Když je naštvaný, tak není žádným tajemstvím, že jsem udělal nějakou hloupou chybu. Věřím, že na mě nikdy nebyl naštvaný neprávem," říká šampion DTM z let 2004 a 2007. 

Ekström na svůj třetí titul z DTM stále čeká. V roce 2014 skončil druhý za mistrem Marco Wittmannem na BMW, vloni byl opět druhý za Pascalem Wehrleinem na Mercedesu. Jeho týmový kolega, Jamie Green byl navíc třetí. Pro rok 2016 má už ale Mattias plán: "Musím dělat méně chyb". 

Vytisknout

Diskuze: Ekström je u Audi spokojen, líbí se mu rodinná atmosféra, o kterou se stará Wolfgang Ullrich

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

DS Virgin

DS Virgin Racing bude k vidění 23. dubna na pařížské ePrix

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud