Co chybělo v roce 2015 di Restovi, aby se víc prosadil?

iM2, 13. ledna 2016, 22:57 Google+

Paul di Resta, jezdec Mercedesu, chce v roce 2016 zajíždět stabilnější výkony. To by mu mělo pomoci k tomu, aby opět mohl bojovat na čele. Závěr sezony 2015 je pro šampiona DTM z roku 2010 příslibem do budoucna.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Paul di Resta potřebuje pravidelnější výkony

Paul di Resta potřebuje pravidelnější výkony | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Sdílejte článek

Sezonu 2015 zakončil jezdec na celkovém 8. místě, po Pascalu Wehrleinovi byl tedy druhým nejlepším Mercedesem. Skot se třikrát postavil na bednu a především ve druhé polovině roku pravidelně bojoval na čele. V roce 2016 doufá Paul di Resta v další pokrok: "Klíčem je, aby všechno klaplo dohromady."

"Když se nám to povede, tak už jsme ukázali, že dokážeme bojovat na čele." Jezdec označil za zlomový víkend v jeho sezoně závod ve Spielbergu v Rakousku. Paul sice stanul hned během prvního závodu roku na podium, jenže v dalších 7 závodech si pro body dojel pouze jednou.

"Vše zde - tým, auto, mechanici - funguje dobře. Jenže občas jsme v kvalifikacích udělali nějaké chyby. V některých závodech jsme se přimíchali do kolizí. Když se nad tím zamyslíte, tak výsledky vlastně neříkají celou historii. Když všechno klapalo, tak si myslím, že jsme dokázali, že jsme schopni bojovat na čele," uvažuje di Resta.

V Rakousku získal Paul další podium sezony - opravdu spolehlivé výsledky začal podávat ale až ke konci sezony. 29 letý jezdec zakončil sezonu druhým místem z Nürburgringu a dvěma čtvrtými místy z Hockenheimringu. Tyto výsledky dle něj odráží sílu auta.

"Jsou tratě, které nám víc sedí než jiné. Myslím, že Lausitzring byl největším zklamáním," vzpomíná di Resta na závod, kde Mercedes neměl proti Audi šanci. "Tým ale může být na celkové výsledky velmi pyšný. Nemyslím si, že by někdo na konci minulého roku čekal, že budeme tam, kde jsme teď."

Paul di Resta se v sezoně 2014 vrátil do DTM, avšak obsadil až 15. místo v tabulce jezdců. Před tím jezdil tři roky u Force India v F1. Výsledky, kterých dosahoval před svým odchodem do F1, však zatím zůstávájí jezdci vzdálené.

Vytisknout

Diskuze: Co chybělo v roce 2015 di Restovi, aby se víc prosadil?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Maximilian Götz ve své nováčkovské sezoně v DTM

Šéf Mercedesu Fritz chválí Auera s Götzem

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud