Van der Garde bude testovat Mercedes C-Klasse AMG DTM

iM2, 15. listopadu 2015, 19:49 Google+

Giedo van der Garde, bývalý pilot F1, by si měl na začátku prosince v Jerezu vyzkoušet vůz DTM od Mercedesu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rozšíří van der Garde seznam pilotů F1, kteří se zapojili do DTM?

Rozšíří van der Garde seznam pilotů F1, kteří se zapojili do DTM? | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Sdílejte článek

Na konci srpna, kolem VC Formule 1 v Belgii, se začalo spekulovat, že by se mohl Giedo van der Garde už brzy stát jezdcem Mercedesu v DTM. Holanďan zkraje roku sice vyhrál soud se Sauberem o závodní sedačku a švýcarský tým jej musel nechat zavodit, ale jezdec se rozhodl stáhnout. V Belgii se znovu objevil v paddocku F1.

Pozval jej Mercedes a novinářům řekl, že se aktuálně soustřeďuje na získání sedačky v DTM. 'Autosport' teď přišel s informací, že by se měl zkraje prosince zúčastnit tradičního testu mladíků na okruhu v Jerezu. Usednout by měl do Mercedesu. V Belgii při Grand Prix F1 novinářům listu 'Telegraaf' řekl: "Byla to dobrá zábava, mám možnosti."

Giedo jezdil v sezoně 2013 pro Caterham v F1. Letos testoval například Bentley GT3 pro tým HTP na Hockenheimringu. Teď se zdá, že by se 30 letý jezdec mohl v DTM připojit k dalším jezdcům, co už mají s F1 zkušenosti - Paulu di Restovi a Timu Glockovi. 

img-responsive

Giedo van der Garde má v F1 za sebou jednu sezonu na pozici závodního pilota (Caterham) a jednu na pozici testovacího pilota (Sauber) | foto: Sauber Motorsport AG

Dále by se měli za volantem Mercedesu objevit také Jack Dennis (pilot Formule 3) a také Jazeman Jaafar, který jezdí Formuli Renault 3.5. Jezdce z Malajsie podporuje sponzor značky ze Stuttgartu, společnost Petronas.

Vytisknout

Diskuze: Van der Garde bude testovat Mercedes C-Klasse AMG DTM

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Esteban Ocon - uvidíme jej příští rok v DTM?

Ocon by v roce 2016 rád závodit v DTM za Mercedes

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud