Spengler chválí BMW - po zpackaném úvodu boj o titul

iM2, 5. listopadu 2015, 17:51 Google+

Jezdec týmu BMW, Bruno Spengler, je rád, že i po zpackaném úvodu sezony mohl i na Hockenheimringu ještě bojovat o titul. Kanaďan si je ale vědom, že podstatnou roli sehrála závaží přidávaná za úspěch.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Spengler, Bruno

Spengler, Bruno | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Sdílejte článek

BMW se na začátku roku moc nechytlo a ani celý rok o něm nebylo moc slyšet - zkraje sezony se pozornost soustředila na Audi a Jamieho Greena, ve druhé polovině pak na Mercedes a Pascala Wehrleina. I přesto byl ale Bruno Spengler až do závodu na Hockenheimringu v boji o titul.

"Po třech závodech bychom si nikdy nepomysleli, že budeme mít na konci roku stále ještě malou šanci na jezdecký titul," říká Bruno Spengler, který z prvních čtyř závodů bodoval jen jednou. BMW letos, pokud na tom bylo váhově stejně jako konkurence, nestačilo. Jenže právě lehčí auta posléze pomohla automobilce z Mnichova vyhrát titul mezi značkami.

"Během sezony jsme se pořád zlepšovali. To bylo skvělé. Začátek roku byl těžký, ale tým odvedl skvělou práci. Je ale potřeba říci, že nám občas pomohla nižší váha. Ale i tak jsem relativně spokojený," říká nejlepší jezdec BMW v tomto roce (patřila mu celkově 5. příčka).

img-responsive

BMW nikdy během sezony nad Audi a Mercedes nevyčnívalo, ale i tak vyhrálo titul mezi značkami | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Bruno stanul letos šestkrát na podium, avšak ani jednou nevyhrál. Důležitá byla šňůra tří podií v řadě, která jej dostala do boje o titul. Nejlepší byl závod v Moskvě, kde Kanaďan vybojoval druhé a třetí místo: "Na druhou stranu Nürburgring byl závodem, kde jsme mohli dvakrát stát na podium, ale některé události během závodu tomu zabránily.

To byla škoda, protože mě to stálo hodně bodů. Myslím, že víkendy v Moskvě a na Nürburgringu byly dost rozhodující pro celou sezonu." Také během posledního víkendu se BMW moc nedařilo - "měli jsme problém vůbec dojet na bodech". 

Vytisknout

Diskuze: Spengler chválí BMW - po zpackaném úvodu boj o titul

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Wehrlein, Pascal

Proč se podle Wehrleina v DTM nedaří jezdcům z F1?

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud