Ekström: Letos titul nevyhrál ten nejrychlejší

iM2, 20. října 2015, 22:04 Google+

Mattias Ekström nakonec obsadil ve své 15. sezoně v DTM 3. místo mezi jezdci. Po značnou část roku byl Švéd na čele hodnocení mezi jezdci, třetí titul však nezískal - ten připadl do tábora Mercedesu, konkrétně Pascalu Wehrleinovi. V rozhovoru pro německé ARD se pak nechal slyšet, že letos nezískal titul ten nejrychlejší jezdec.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ekström, Mattias

Ekström, Mattias | foto: dtm.de

Sdílejte článek

"Není nejlepším jezdcem letošního roku, protože nebyl nejrychlejší. Dostalo se mu také hodně pomoci od jeho kolegů. Měl zcela jistě spoustu dobrých kvalifikací a závodů, ale potřeboval štěstí a kolegy, kteří ho podpořili. Ale pro mě je třeba mnohem víc, aby se stal velkou ikonou na poli motorsportu, než jenom jeden titul. Z mého pohledu toho musí ještě hodně ukázat, ale je také ještě hodně mladý..." řek Mattias Ekström.

Pro Audi Sport je tento rok hořko-sladký: Jejich vozy sice byly rychlé, ale nakonec jim všechny tituly unikly. Švéd považuje svůj boj o jezdecký titul za obtížný hned od začátku, jak prozradil serveru TouringCarTimes: "Měli jsme velmi silné auto a prokazovali jsme to během sezony. Ale vnitrotýmová konkurence u Audi byla dost vysoká."

"Mercedes byl schopný se zaměřit pouze na jednoho jezdce, u nás v týmu panovala velká konkurence, takže podporu týmových kolegů jste nezískali." Nejlépe začal rok Jamie Green, kterému ale nevyšla prostřední část sezony, v závěru už ale opět exeloval (na Hockenheimu byl 2. a 1.). Ekström složil svému kolegovi pochvalu.

img-responsive

Ekström během roku převzal vedoucí roli u Audi, ale titul i jemu unikl | foto: www.dtm.de

"Z nás všech byl Jamie jednoznačně tím nejlepším. Byl rychlý, tvrdě pracoval a byl tím, koho jsme následovali. Je škoda, že měl smůlu, protože jinak by byl schopný bojovat o titul až do konce." Mattias letos dva závody vyhrál, v dalších třech se postavil na podium.

Vytisknout

Diskuze: Ekström: Letos titul nevyhrál ten nejrychlejší

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Green zakončil sezonu čtvrtým vítězstvím roku, následoval jej Ekström

Hockenheimring: Audi slaví hattrick, přesto ji unikly tituly

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud