Ocon nahrazuje na Hockenheimringu Jucadellu

iM2, 16. října 2015, 13:51 Google+

Esteban Ocon se nečekaně dočká své závodní premiéry v DTM již na Hockenheimringu, posledním závodu sezony 2015. Mladík usedne do vozu, se kterým obvykle jezdí Daniel Juncadella. Španěl je nemocný.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Juncadella, Daniel

Juncadella, Daniel | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Sdílejte článek

Nečekaná změna hned na začátek posledního závodního víkendu DTM v tomto roce - Mercedes dnes potvrdil, že  Esteban Ocon nahradí nemocného Daniela Juncadellu. Zatím není jasné, jestli Ocon odjede celý závodní víkend než se Juncadella v jeho průběhu uzdraví a bude schopný třeba v neděli nastoupit.

Esteban Ocon tak zažije premiéru s vozem Mercedes-AMG C 63 DTM v rámci závodního víkendu. Auto je mu dobře známé - vždyť po celý rok je Francouz oficiálním rezervním a testovacím jezdcem značky ze Stuttgartu. Poprvé jezdil Ocon s autem DTM na konci roku 2014 při testech v Jerez de la Frontera.

Esteban vloni vyhrál Evropskou F3 a letos startuje v GP3. Zde je jeho týmovým kolegou Marvin Kirchhöfer. Mladík Mercedesu bojuje o titul s Lucou Ghiottou. Zajímavá je také změna mezi týmy - Ocon nepojede za tým ART, nýbrž Mücke. 19 letý mladík si vybral startovní číslo 11.

Konkrétní informace o nemoci Daniela Jucadelly nejsou k dispozici. Španělovi, který v minulosti testoval v F1 s týmem Force India, patří se ziskem 26 bodů až 19. místo v hodnocení série. Jeho týmový kolega, Maximilian Götz, při své premiérové sezoně zatím nasbíral o dva body méně a je 21.

Vytisknout

Diskuze: Ocon nahrazuje na Hockenheimringu Jucadellu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Spengler, Bruno

Spengler se nevzdává naděje na titul: Zkraje roku jsme ztratili moc bodů

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud