Tvrdé tresty pro Audi: Ullrich nesmí do paddocku, Scheider závodit

iM2, 27. srpna 2015, 19:34 Google+

DMSB (Deutscher Motor Sport Bund) rozhodlo o tvrdých trestech pro Audi. Šéf Audi pro motorsport, Dr Wolfgang Ullrich, nesmí po zbývající závody sezony vstoupit do paddocku DTM. Timo Scheider, který dostal právě od Ullricha příkaz, aby sestřelil Mercedesy v závěru závodu na Red Bull Ringu, nesmí závodit o tomto víkendu v Moskvě.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ullrich, Wolfgang

Ullrich, Wolfgang | foto: Audi Sport Press

Sdílejte článek

Dále dostalo Audi vysokou pokutu - 200 000 EUR. Posledním trestem pro Audi je odebrání všech bodů, které značka o víkendu v Rakousku během druhého závodu vybojovala. Jedná se o citelných 62 bodů, které ingolstadtským budou v konečném účtování chybět. 

Celá situace vznikla v závěru závodu na Red Bull Ringu, kdy Ullrich řekl do týmového rádia už pověstou větu "Schieb Ihn raus". Scheider poté zezadu narazil do Mercedesu Roberta Wickense, který trefil i kolegu Pascala Wehrleina. Oba Mercedesy byly ze závodu vyřazeny.

DMSB potvrdilo výsledky, které byly stále provizorní. Tyto výsledky už obsahují vyloučení Scheidera ze závodu. DMSB použije těchto 200 000 EUR od Audi na výchovu dětí a bezpečnostní projekty. Audi se vzdalo svého práva na odvolání se proti rozsudku. 

Všechny zúčastněné strany se vzdaly svého práva proti rozsudku se odvolat. Audi už k věci vydalo i oficiální prohlášení: "Audi AG respektuje rozsudek sportovního soudu. V zájmu sportu a dobra DTM bylo pro Audi důležité, že je záležitost před dalším závodem DTM v Moskvě uzavřená a opět bude ve středu dění sport na závodní dráze.

Spotovní šéf Audi, Wolfgang Ullrich, se už bezprostředně po závodu ve Spielbergu Mercedes-Benzu a fanouškům DTM omluvil. Pro Audi je tím případ uzavřen. Audi doufá, že před nadcházejícím závodem v Moskvě je sport na závodní trati opět středobodem dění a fanoušci uvidí napínavý závod." 

Vytisknout

Diskuze: Tvrdé tresty pro Audi: Ullrich nesmí do paddocku, Scheider závodit

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Justina Wilsona, pilota Indy Car trefil do hlavy kus vozu! Je v kritickém stavu

Justin Wilson zemřel. Pilota v IndyCar trefil do hlavy kus vozu +VIDEO

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud