DTM plánuje snížit přítlak vozů

iM2, 3. července 2015, 19:45 Google+

Další generace vozů DTM bude vyvinuta podle nových pravidel - Class one framework. Ta mají zajistit sjednocení vozů DTM s japonskými Super GT. Jednání mezi zástupci značek BMW, Audi a Mercedes a vedením série DTM pokračuje, jedná se každý týden. Do toho je každý měsíc jednání mezi nimi a zástupci značek působících v Super GT (Nissan, Honda a Lexus).

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
start

start | foto: www.dtm.de

Sdílejte článek

Obě série již teď používají stejné podvozky a také aerodynamika vozů je dost podobná. Současně se ale pracuje na snížení přítlaku, rychlosti v zatáčkách a také nákladů. "Chceme trošku snížit přítlak, protože auta začínají být až moc rychlá," řekl technický ředitel DTM, Michael Bernard, pro 'Autosport'.

"Také chceme snížit provozní náklady. Pokud se podíváte na to, jak auta DTM zatáčejí, pak je to dost zvláštní. Přes obrubníky přejíždějí tak, jako by tam žádný nebyl. Auta jsou natolik odolná, aby to vydržela celých 100 kilometrů. 

Ale na konci závodu je spousta dílů zničených. Takže provozní náklady jsou v tuto chvíli hodně vysoké. Chceme zvýšit světlou výšku vozů a snížit provozní náklady." Cílem je mít první verzi technických předpisů hotovou na konci srpna. 

img-responsive

Vozy DTM vydrží i tvrdé zacházení, ale jen 100 km | foto: www.dtm.de

Práce na definování nových 2,0l čtyřválcových motorů jsou u konce, také monokok je z 90 % definován. "Hodně řešení jsme použili z Japonska. Oni už používají řadové čtyřválcové 2,0l. Německé předpisy jsou daleko přísnější než ty japonské. Podle inženýrů přes motory to ale není velká nevýhoda a my proto budeme sledovat přísnější, japonské regulace.

Filozofií Japonců je nechat inženýrům více volnosti - zvláště pokud jde o zelenou technologii. Nejsme proti zeleným myšlenkám, ale když v motorsportu necháte dveře otevřené, tak náklady vzrostou."

Vytisknout

Diskuze: DTM plánuje snížit přítlak vozů

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Ekström, Mattias

Ekström jezdí na Norisringu se speciálním zbarvením + FOTO

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud