Strycek: Pro Opel to byla černá neděle

Strycek, Dumbreck

Strycek, Dumbreck | foto: Peter Dumbreck

SuperPole se jezdcům Opelu nevydařilo, ale závod byl doslova zklamáním.

Letošní poslední vystoupení Opelu před rekordním publikem, čítajícím 133 000 diváků, skončilo neúspěchem. Ani jeden jediný bod si žádný z týmů na své konto nepřipsal.

Dumbreck musel do boxů kvůli poškozeným dveřím vozu Vectra hned v úvodu závodu. Fässler kolidoval s Albersem a šel do smyku. Dumbreck s Fässlerem se nakonec srazili poté, co postihl německého jezdce defekt a neovladatelný vůz narazil do Skotova Opelu.

Reuter skončil pro závadu na levém předním kole a Aiello odstoupil pro poruchu převodovky. Bleekemolen byl sestřelen neovladatelným Janišovým Mercedesem.

Scheider byl v závěru překonán přes velkou obranu Abtem a přišel o poslední bodovanou pozici. Frentzen dojel po hodinách dvanáctý.

„Tohle byla pro nás skutečně černá neděle,“ prohlásil šéf Opelu Strycek. „Jakmile zajel Peter Dumbreck v zahřívacím kole do boxů, vyvíjel se pro nás závod špatně. Mít jen dva vozy v cíli a na nebodovaných místech jistě není tím, co bych si v posledním závodě sezony přál. Jsem samozřejmě zklamán.“

Timo Scheider doplnil slova svého šéfa: „Jsem stejně zklamaný jako on. Vůz nebyl po celý víkend v nejlepší formě, ale měl jsem pěkný souboj s Abtem, který se určitě divákům líbil. Věřil jsem však v lepší výsledek.“


Foto: Peter Dumbreck

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu