Tvrdá práce bez odměny

Daniel Šupa, 2. července 2004, 00:12 Google+

Jarek Janiš musel odstoupit ze závodu na Norisringu kvůli problému s brzdami, který ho zpomalil od zhruba 1/3 závodu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Janiš, Jaroslav

Janiš, Jaroslav | foto: www.auto-news.cz

Sdílejte článek

Celý závodní víkend na Norisringu provázela úžasná atmosféra, v sobotu večer proběhla v přilehlém parku velká párty, kde se kempující lidé bavili a stihli sledovat i večerní čtvrtfinálový zápas fotbalového mistrovství Evropy, zábava trvala až do pozdních nočních hodin. Tribuny byly již od rána hodně zaplněny a další tisíce fanoušků přicházely v průběhu dopoledne, ačkoliv byla zatažená obloha a občas lehce zapršelo. Zahřívací trénink potvrdil vyrovnanost startovního pole, dvacet jezdců se vešlo do jediné sekundy. Janiš pracoval s týmem na nastavení vozu pro závod a rovněž se trénovaly zastávky v boxech. Mladý český jezdec ukázal dobrou formu a zajel 13. čas, jen dvě desetiny mu chyběly na páté místo.

Před startem závodu proběhla show pro diváky, jezdci se jim představili při objetí okruhu v kabrioletech. Samotný start proběhnul bez nehod. Janiš byl v kontaktu se skupinou bojující o body, ale po 20. kole se musel potýkat s prodlužující se dráhou brzdového pedálu.

Krátce před polovinou závodu došlo k lehké přeháňce a všichni jezdci se museli mít na kluzké trati na pozoru. Janiš byl v té době jedním z nejrychlejších jezdců na trati, ale prohřátý povrch vozovky rychle oschnul a znovu ho začaly trápit brzdy. Klesnul o několik míst a nakonec musel odstoupit, protože hrozilo úplné selhání brzd.

Jarek Janiš
„První část závodu se mi líbila. Měl jsem dobrý start a v první zatáčce se dostal před dva jezdce. Držel jsem se jezdců přede mnou a první zastávka byla velmi dobrá. Bohužel krátce poté se začala prodlužovat dráha brzdového pedálu a musel jsem hodně brzdit motorem, abych vůz zpomalil, kvůli tomu se hodně smýkal. Snažil jsem se brzdy co nejvíce šetřit, ale nakonec jsem se musel vzdát, protože brzdový pedál se prakticky propadnul. Samozřejmě jsem zklamaný, ale jediné co mohu udělat je to, že se budu soustředit na další závod.“

Karl Jennings, Janišův inženýr
"Tento okruh je znám tím, že je náročný na brzdy a dnes to postihlo nás. Nevíme ještě přesnou příčinu jejich selhání, ale zdá se, že se přehřály zadní brzdy. Dnes bylo hodně teplo a když jedete ve formaci vozů, teplota se ještě zvyšuje. Vůz byl jinak dobře vyvážený.“


Zdroj: Tisková zpráva bpa sport marketing
Foto: Auto News Network
Vytisknout

Diskuze: Tvrdá práce bez odměny

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge, Tomáš

Opel bojoval s mnoha problémy

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud