Bařina po závodě kulhal

Karel Bařina, 15. června 2004, 10:44 Google+

Vedoucímu jezdci průběžného pořadí se návrat na bzeneckou trať nevydařil.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Bařina, Karel

Bařina, Karel | foto: www.auto-news.cz

Sdílejte článek

Tréninky nedopadly pro Karla Bařinu nejhůře, když byl v prvním třetí s minimální ztrátou, ve druhém zajel nejrychlejší kolo: "V první části to příšerně klouzalo, trať musela být dost špinavá, možná i vlhká, k tomu studené pneumatiky. Dan vypadal hodně nešťastně, ale nejrychlejší kolo patřilo jemu. Všem se jelo špatně. Naštěstí přestávka nebyla dlouhá, takže pneumatiky moc nevychladly a ve druhé polovině jsem měl pocit, jako bych dostal jinou káru. Seděla všude perfektně a nepochyboval jsem o tom, že nejrychlejší kolo je moje."

V polovině kvalifikace Karel zastavil asi na minutu v únikové zóně a držel si koleno: "Petr nás táhl tři kola v kuse a nehodlal uhnout. Nechápu, co dělal. Už jsem se chystal zpomalit a udělat si prostor pro rychlé kolo, když se najednou Petr s Michalem Bartoněm dotkli a nečekaně zastavili v páté zatáčce. Nedalo se to ubrzdit, vrazil jsem do nich levou stranou a myslel jsem, že už z káry ani nevylezu. Musel jsem si narovnat nohu a odpočinout si, nemohl jsem ani sešlápnout pedál. Ještě teď kulhám. Nakonec Petr nejrychlejší kolo zajel, ale moc mi nechybělo."

Do závodu tedy startoval z druhého místa, ale závod přesto nevyšel: "Závod je obrovské zklamání. Na startu jsem chtěl předjet Petra, ale rozjel se dobře a nestihl jsem to. Jedno kolo jsem jel za ním, ale musel jsem dávat pozor na Dana za mnou a zazmatkoval jsem. Byla to hloupost, na výjezdu z první zatáčky jsem zavadil o pneumatiky, ztratil rychlost a ve druhé mne předjeli Dan i Michal. O kolo později jsem udělal další chybu, když jsem šel pozdě na brzdy a do Michala strčil. Ustál to, ale na chvíli ztratil, a já jej objel. Ohlédl jsem se, abych ho pustil, ale byl daleko, tak jsem si řekl, že ho pustím jen v případě, že mne dožene. To se také stalo o kolo později. Moc místa jsem mu nedal, ale muselo mu to stačit a v pohodě se protáhl. Nevím, proč mne pak musel poslat do bariéry. Závod pro mne prakticky skončil. Navíc se to asi podepsalo na geometrii a určitě na motivaci, nedařilo se mi a už jsem to jen odkroužil se dvěma koly ztráty."

Příští závod se koná na trati, kde Karel Bařina minule vybojoval své první vítězství: "Do Modřic se těším. Je to nejhezčí trať, na které jsem kdy jel a mám ji opravdu rád. Očekávám opět vyrovnaný souboj s Danem, tentokrát do toho ovšem zasáhnou minimálně další dva."
Vytisknout

Diskuze: Bařina po závodě kulhal

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge, Tomáš

Petr: První vítězství a benzín i na zádech

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud