Výzva nového okruhu

ar1, 13. května 2004, 20:35 Google+

Jarek Janiš z týmu Sonax Dark Dog AMG-Mercedes se tento víkend bude učit neznámou trať, šampionát DTM totiž tento týden míří do italské Adrie.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Janiš, Jaroslav

Janiš, Jaroslav | foto: BPA sport marketing, a.s.

Sdílejte článek

Šampionát DTM míří podruhé v řadě mimo území Německa. Po vzrušujícím závodu plném ostrých soubojů v portugalském Estorilu je nyní řada na Adrii. Janiš od posledního závodu, který sice nemohl dokončit, ale v průběhu víkendu předvedl skvělý výkon, tvrdě trénoval fyzickou kondici. Mladý český jezdec se nyní plně soustředí na další závod, kde se bude muset učit novou trať. V čele šampionátu DTM je Christijan Albers, který s vozem AMG-Mercedes vyhrál závod v Estorilu.

Jarek Janiš: „V Adrii jsem nikdy nejel, ale rád se učím nové okruhy. O trati jsem hovořil s mým inženýrem a také s bratrem Erikem, který tam loni závodil. Okruh trochu připomíná motokárovou dráhu. Je tam dlouhá rovinka a potom následuje mnoho zatáček s různými poloměry,“ říká Janiš, který se na závod začal připravovat v předstihu. „Dostal jsem data z loňského závodu, takže mám představu, co mě tam čeká. Ve čtvrtek si projdu okruh společně s mým inženýrem Karlem Jenningsem a budu u toho probírat stopy, převodové stupně a další věci. Nové tratě se obvykle učím velmi rychle a myslím, že první páteční test bude stačit na to, abych se s Adrií sžil. Jezdci, kteří tam loni závodili budou mít určitou výhodu, ale nemám z toho obavy. Před čtrnácti dny jsme byli v Estorilu velmi rychlí ve srovnání s našimi přímými soupeři a doufám, že na tom budeme dále stavět. Pochopitelně doufám v lepší konec víkendu!“

Okruh Adria leží asi 60 km jižně od Benátek a jde o novou, moderní trať, která byla dokončena v roce 2000. Její délka je pouhých 2702 metrů a po Norisringu je druhou nejkratší v kalendáři DTM. Adria se v šampionátu DTM prvně představila v loňském roce a tehdejší závod vyhrál Christijan Albers s vozem AMG-Mercedes CLK. Okruh má jednu zajímavou vlastnost, paddock je částečně krytý a klimatizovaný.

BPA sport marketing, a.s.
www.jarek-janis.cz
Vytisknout

Diskuze: Výzva nového okruhu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

bourdais, sébastien

Bourdais: Záď mi ustřelila bez varování

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud