Má Mercedes pro rok 2015 eso v rukávu?

iM2, 27. prosince 2014, 00:07 Google+

Timo Scheider a Timo Glock očekávají, že Mercedes bude v nové sezoně velice silný. Pro jezdce Audi to bylo během prvního momentu frustrující, že Mercedesu bylo dovoleno své soupeře dohnat.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
di Resta, Paul

di Resta, Paul | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Sdílejte článek

Mercedes musel zkraje sezony 2014 dostat výjimku pro další vývoj svého auta, aby se vyrovnal konkurentům z Mnichova a Ingolstadtu. Stuttgartští ukázali, že jsou schopni během relativně krátké doby dovyvinout své auto na úroveň těch od BMW a Audi. Vytáhl však Mercedes koncem letošní sezony všechna esa ze svého rukávu, nebo se můžeme na květnovém závodu na Hockenheimu těšit na Mercedesy v ještě lepší formě?

Dieter Gass, šéf Audi pro DTM, na otázku, kdy se dle něj projeví vylepšení Mercedesu, odpověděl takto: "Nejpozději příští rok." Už během koncové fáze uplynulé sezony se šuškalo, že Mercedes neukázal celý svůj potenciál. 

Timo Scheider se k věci vyjádřil takto: "Určitě DTM nepomáhá, když nějaký výrobce neustále ztrácí a po jednom nebo dvou letech tratě opustí. Ale musíme také říci, že je frustrující, když tu jsou výrobci, kteří během zimy investovali spoustu času a peněz, aby postavili auto a nakonec jsou za toto úsilí 'penalizování'." 



To je dle Scheidera během prvního momentu velice bolestivé. Němec si dokáže představit, že Mercedes dostane ze svých C-Coupé mnohem více, než nám ukázal na Zandvoortu a na Hockenheimu 2014. "Nové auto určitě nebude mít menší výkon a větší aerodynamický odpor vzduchu. Můžeme počítat s tím, že tato auta budou lepší. Velmi dobře vědí, jak nějaké dobré auto postavit." 

To Timo Glock věří, že Mercedes už žádná esa v rukávu nemá: "Nemyslím si, že přijdou s nějakou vypalovačkou, se kterou by nám jezdili kolem uší."
Vytisknout

Diskuze: Má Mercedes pro rok 2015 eso v rukávu?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Marquardt - Wolff - Ullrich

Marquardt podporuje dva závody za víkend

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud