Audi představilo sestavu pro rok 2015

iM2, 18. prosince 2014, 18:25 Google+

Všichni piloti ze sezony 2014 si podrží svá místa i pro sezonu 2015. Tým by měli táhnout opět tři mistři v barvách ingolstadtské značky - Ekström, Rockenfeller a Scheider.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Muller, Nico

Muller, Nico | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Sdílejte článek

Audi se rozhodlo nic neměnit na své sestavě pro šampionát DTM. Značka se čtyřmi kruhy ve znaku bude obhajovat titul mezi výrobci, a tak se rozhodla ponechat si kompletní mistrovskou sestavu. To znamená, že značka bude mít ve svých službách opět tři mistry DTM - Mattiase Ekströma (2004, 2007), Mike Rockenfellera (2013) a Tima Scheidera (2008, 2009).

Vedle tohoto tria pojedou dále Jamie Green, Miguel Molina, Edoardo Mortara, Nico Müller a Adrien Tambay. Také co se týče týmů, nedochází k žádným změnám - o přípravu speciálu RS5 DTM se postarají Abt, Phoenix a Rosberg. Kteří jezdci nastoupí za které týmy však zatím Audi nechává otevřené.

My můžeme připomenout, že v roce 2014 jeli za Phoenix Mike Rockenfeller a Timo Scheider, Abt měl dvojice Mattias Ekström/Miguel Molina a Edoardo Mortara/Adrien Tambay, Rosberg pak jel s dvojici Jamie Green a Nico Müller. Nejlepším jezdcem s Audi byl v uplynulé sezoně Mattias Ekström (2.) před Mikem Rockenfellerem (3.) a Edoardo Mortarou (5.). Nejlepším týmem Audi byl Abt před Phoenixem. 


Pro Audi znamená titul mezi výrobci před BMW hodně

Ulricha Hackenberga, člena představenstva Audi odpovědného za technický vývoj, těší současná sestava v DTM: "Titul mezi výrobci pro nás hodně znamená. Říká, že jsme v uplynulé sezoně získali s osmi vozy nejvíce bodů ze všech a jako tým odvedli nejsilnější výkon. Je jasné, že v sezoně 2015 chceme získat zpět číslo 1 [pro šampiona]. Na šesti závodech nabídneme fanouškům ještě jakýsi přídavek v podobě nového TT-cupu."
 
Vytisknout

Diskuze: Audi představilo sestavu pro rok 2015

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Kristensen, Tom

RoC: Wehrlein hájil DTM, Kristensen vyhrál

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud